Viertal klasse L is reservekampioen met (v.l.n.r.) Lynn Kruitbosch, Jasmijn Swennenhuis, Vivian Schiphorst, Fabienne Berendsen, Gijs Krieger en commandante Richelle Kroesen. Foto: Willem Hamer
Viertal klasse L is reservekampioen met (v.l.n.r.) Lynn Kruitbosch, Jasmijn Swennenhuis, Vivian Schiphorst, Fabienne Berendsen, Gijs Krieger en commandante Richelle Kroesen. Foto: Willem Hamer

RV & PC Gorssel-Zutphen
reservekampioen van Nederland

ERMELO/ZUTPHEN – In het weekend van 24 en 25 augustus vonden de Nederlandse Kampioenschappen (Hippiade) pony's plaats op het KNHS centrum in Ermelo. De ponyclub van Gorssel-Zutphen nam deel met twee viertallen en een zestal en deden mee aan het verenigingskampioenschap.

De kinderen hebben allemaal hun beste beentje voorgezet wat voor het viertal klasse L resulteerde in een prachtige tweede plaats. Dit was een superprestatie, mede doordat aan het begin van de week nog maar de vraag was of ze zouden kunnen starten in verband met blessureleed van enkele pony's. Donderdag echter kwam er groen licht en hebben ze één keer in deze samenstelling geoefend en werden ze reservekampioen van Nederland! Het viertal bestond uit Jasmijn Swennenhuis, Lynn Kruitbosch, Fabienne Berendsen en Gijs Krieger.

Het viertal klasse M zette ook een hele goede prestatie neer en werd derde van Nederland. Dit viertal bestond uit Kirsten Brinkman, Guus Krieger, Jasmijn Swennenhuis en Vivian Schiphorst. Het zestal klasse L met een aantal onervaren combinaties reed een hele sterke proef en werd in een groot deelnemersveld vierde. De deelnemers aan het zestal waren Marieke Lammers, Demi Jansen, Sien Tolboom, Pien Oost, Michelle Berendsen, Lisanne Berendsen en Meike Kemperman. De afdelingen stonden zoals altijd onder de bezielende leiding van de zussen Richelle en Nicole Kroesen.

Individueel
Jasmijn Swennenhuis ging met Voltreffers Vlegel van start in de klasse M2 dressuur cat. D/E. Ze reed een geweldige proef en eindigde op een vijfde plek. Voor Vivian Schiphorst en Kirsten Brinkman was het een mooie ervaring om op de Hippiade te mogen starten, maar helaas zat er geen hoge klassering in. Het mogen deelnemen aan de Hippiade op zich is al een hele prestatie.