Jan Vreman verzorgt aftrap wedstrijd Warnsveldse Boys

WARNSVELD - Op vrijdag 30 augustus en zaterdag 31 augustus vieren de Warnsveldse Boys hun 90-jarig bestaan. Een van de hoogtepunten in het programma is de zaterdagavond. Om 19.00 uur spelen de Old Stars van de Warnsveldse Boys een wedstrijd tegen het huidige eerste elftal van de zondag. Voor deze wedstrijd is Jan Vreman bereid gevonden de aftrap te verzorgen.

Warnsveldse Boys is erg blij met deze toezegging. Jan Vreman is zeker geen onbekende in de Achterhoek en binnen de voetbalwereld. Hij speelde zijn hele carrière, van 1985 tot en met 2003, voor de Graafschap. Vervolgens werd hij jeugdtrainer , assistent-coach en van januari 2014 tot en december 2016 fungeerde hij als hoofdcoach van de club uit Doetinchem. Sinds april 2017 is Jan Vreman werkzaam als trainer van Jong de Graafschap.

Iedereen is van harte welkom gedurende beide dagen. Het gehele programma is te vinden op de website van de Warnsveldse Boys en in de jublileumkrant.


Weerman Gerrit Hiemstra komt naar Warnsveld

WARNSVELD - Weerman Gerrit Hiemstra komt vrijdag 23 augustus naar Warnsveld voor de viering van het bijna 75-jarig bestaan van het voormalige warmterecord. Hij zal vanaf ongeveer 16.00 uur aanwezig zijn bij de feestelijkheden op het kerkplein en bij de expositie in de kerk. Het interview van hem is te beluisteren op Radio 1.

Op 23 augustus 1944 werd in Warnsveld een officieel warmterecord geregistreerd door toenmalig huisarts Jan Thate. Ter herinnering aan dit bijna 75-jarige record wordt voor het woonhuis aan de Rijksstraatweg een plaquette onthuld. Dit in bijzijn van zijn familie. Verder is om 15.30 uur de stadsdichter aanwezig met een nieuw gedicht. Vanaf 16.00 uur is er in en rond de Martinuskerk van alles te beleven. In de kerk zijn twee exposities, over het warmterecord en het klimaat. Om 17.30 uur houdt Marco Visscher een lezing in de kerk. Dit alles opgeluisterd met muziek. Om 18.30 uur is de afsluiting.