Warnsveldse Boys viert 90ste verjaardag met weekend vol activiteiten

WARNSVELD - Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus viert de Warnsveldse Boys hun 90-jarig bestaan. Een belangrijke mijlpaal voor deze vereniging. Dit wordt gevierd met een weekend vol leuke activiteiten voor jong en oud op het complex aan 't Braamveld. In de uitgegeven jubileumkrant (enkele weken geleden huis aan huis bezorgd) wordt hier, en op de historie, uitvoerig op ingegaan. Wie de krant gemist heeft, kan deze dit weekend afhalen in de kantine. Hier in het kort het programma.

Vrijdag om 19.00 uur openen de dames (dit jaar kampioen geworden) het jubileum met een wedstrijd tegen de sterke dames van de Witkampers. Het heren 35+ team speelt een toernooi tegen de teams van AZC, Zutphen en de Hoven. De avond wordt afgesloten onder leiding van clubzanger Jan Bos.

Zaterdag om 11.45 uur is de officiële aftrap van het jubileum. Rond 12.00 uur wordt er van elk team een elftalfoto gemaakt. Van 13.00 tot 16.00 uur is er een spectaculaire clinic voor de jeugd, dat wordt verzorgd door de Pelota Academy. De jeugd kan zich via de website hiervoor opgeven. Voor de kids is er op zaterdag een buikschuifbaan en springkussen aanwezig. Ook is de pannakooi voor de jeugd beschikbaar.
Van 17.15 tot 18.45 uur is er een toernooi voor de seniorenelftallen. De receptie, voor iedereen die de Boys een warm hart toedragen, wordt van 18.00 tot 19.00 uur gehouden in de kantine. Aansluitend spelen de Old Stars om 19.00 uur tegen Warnsveld 1, gelet op de ruime en goede selectie van de Old Stars zal het eerste team het knap moeilijk krijgen. Vanaf 20.00 uur tot in de kleine uurtjes is er een feestavond met DJ Hessel en de bekende zanger Joey Kramer.

De Warnsveldse Boys hebben twaalf nieuwe hoofdsponsors bereid gevonden de club maar ook een goed doel te ondersteunen. De presentatie van 'hartvoorelkaar' en de nieuwe sponsoren zal rond 17.00 uur plaatsvinden en het eerste team zal dan ook aantreden in het nieuwe tenue. De vereniging hoopt veel bekende gezichten te zien op deze dagen om er samen een echt Warnsvelds weekend van te maken. Namens het bestuur en de jubileumcommissie is iedereen van harte uitgenodigd.


Blauwalg in kanalen, sloten en beken
neemt toe

REGIO - In de zomer worden veel evenementen en activiteiten georganiseerd rondom water. Maar let goed op. Op steeds meer plaatsen is er overlast van blauwalg. Controleer daarom van te voren goed of het water geschikt is voor de activiteit. Blauwalg is niet alleen schadelijk voor mensen maar ook voor dieren. Laat dieren daarom niet zwemmen in en drinken van buitenwater.

Door de droogte en warmte is minder water beschikbaar waardoor het water in de beken en sloten minder wordt ververst. Het spoelt niet door en de temperatuur van het water wordt hoger. Dit veroorzaakt onder andere blauwalg. Ook nu het wat minder warm is en er neerslag valt, blijft de aanwezige blauwalg een risico. Blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of inname bestaat kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden. Bij waterrecreatie zoals kanoën, roeien en vissen moet er ook rekening mee worden gehouden dat de waterkwaliteit minder goed kan zijn als gevolg van blauwalg. Ook wanneer recreatie bij het water plaatsvindt, is dat belangrijk. Zwemmen in natuurwater, dan adviseert het waterschap om dit alleen in officieel zwemwater te doen. Niet in alle beken en rivieren wordt namelijk structureel de waterkwaliteit gemeten. Er kunnen o.a. blauwalg, botulisme of ongedierte zitten, waardoor je ziek wordt of vervelende jeuk krijgt. Zwem daarom alleen in gecontroleerde en goedgekeurd (buiten)zwemwater, zie hiervoor www.zwemwater.nl of www.wrij.nl/blauwalg.

Heeft u het idee dat er blauwalg in de sloot zit, geef dit dan door aan waterschap Rijn en IJssel.


info@wrij.nl

0314 - 369 369