Voetbal driedaagse bij AZC Zutphen

ZUTPHEN - Van dinsdag 20 tot en met donderdag 22 augustus verzorgt De Voetbalschool een voetbal driedaagse in het teken van 'De Voetbalschool Kampioenschap'. Dit grootse voetbalevenement zal plaatsvinden op de velden van AZC Zutphen.

Programma
Het programma tijdens deze dagen ziet er als volgt uit:

- 10:00 – 12:00 Techniektraining;
- 12:00 – 13:00 Pauze en De Voetbalschool Kampioenschap-quiz;
- 13:00 – 15:00 De Voetbalschool Kampioenschap 2019.

Een deelnemer van deze activiteit wint deelname aan het Pro Class Event van De Voetbalschool; een dag trainen bij een Nederlandse profclub.

Kans maken op de titel 'De Voetbalschoolkampioen 2019'? Schrijf je dan snel in. Dit kan via devoetbalschool.nl/events/voetbal-3-daagse-zutphen-de-voetbalschool-kampioenschap.


1/8 Triathlon Almen

ALMEN - Na een jaar zonder triathlon, vindt dit jaar voor de zevende keer de 1/8 Triathlon Almen van Stichting Gorsselse Zwembaden plaats. Op zondagmorgen 1 september kan men individueel, in duo's of trio's de 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen volbrengen. Ook is er weer een Junior-Aquarun voor de jeugd tot en met 13 jaar. Zij zwemmen 200 m en lopen 2,5 km. De start en finish zijn in zwembad de Berkel.

Inschrijven voor dit evenement kan alleen via de site van het zwembad. De kosten bedragen 12 euro en 6 euro voor de jeugd. Aangezien het aantal startplekken beperkt is, wordt aangeraden op tijd in te schrijven. Degenen die zijn ingeschreven, ontvangen in de loop van augustus uitgebreide deelnemersinformatie.

De deelname aan de triathlon geschiedt voor eigen risico. Bij onweer kan het zijn dat het evenement later start of niet doorgaat.


www.zwembaddeberkel.nl


Alzheimer Café met film

ZUTPHEN - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks, op elke derde woensdag van de maand, een Alzheimer Café in Zutphen. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie is het Café gratis toegankelijk. Men ontmoet lotgenoten en men kan met elkaar in gesprek over zaken die men meemaakt of bezighoudt. Deze maand, op woensdag 21 augustus, wordt een film gedraaid: Mevrouw Bogers.

In deze film volgen we de kleurrijke mevrouw Bogers tijdens haar laatste jaren. Door haar beginnende dementie verandert er veel in haar leven. Maar haar humor en eerlijkheid maken dat we haar variant van de ziekte van Alzheimer met een lach en een traan meebeleven. De sterke karakters van mevrouw Bogers en haar dochter Patricia maken het verhaal confronterend en ontroerend tegelijk.

Zoals altijd is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Het Alzheimer Café vindt plaats in Buurthuis de Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen. Inloop en koffie/thee vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op met Alzheimer Oost-Gelderland of zie de website.


06 – 13 51 44 11

alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland