Bevolkingsonderzoek borstkanker

ZUTPHEN - Vanaf 12 augustus kunnen vrouw van 50 tot en met 75 jaar uit de gemeente Zutphen weer meedoen met het gratis tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. De onderzoeken vinden plaats in het onderzoekscentrum op de parkeerplaats bij de Hanzehal.

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen elke 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Bij dit onderzoek worden röntgenfoto's van de borsten gemaakt. Zo kan men eerder ontdekken of iemand borstkanker heeft. Als borstkanker vroeg wordt opgespoord, is de kans groter dat behandeling succes heeft.


Nieuwe lezers welkom in leesclub

ALMEN - Een enthousiaste leesclub in Almen is op zoek naar mensen die van lezen houden en daar graag met anderen over willen praten. Er zijn nog plaatsen vrij in verschillende groepen.

De groep liefhebbers van literatuur kiest uit de boekenlijst van de landelijke organisatie Senia. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen met gelijke interesses bij elkaar. De boeken worden besproken aan de hand van 'leeswijzers' met discussievragen. "We komen 7 maal per seizoen bij elkaar op woensdagmorgen, roulerend bij de deelnemers thuis", zegt Cecile Harmsen, contactpersoon van de leesclub. "Het gesprek over boeken levert echt meerwaarde op, je haalt er veel meer uit."

Mail voor meer informatie.


cecile.harmsen@t-mobilethuis.nl