De AchterhoekRun wordt gehouden tijdens het wielerfestijn de Ronde van de Achterhoek. Foto: PR
De AchterhoekRun wordt gehouden tijdens het wielerfestijn de Ronde van de Achterhoek. Foto: PR Foto:

Maron Achterhoek Run op uniek en
uitdagend parcours

Maron Achterhoek Run op uniek en
uitdagend parcours

DOETINCHEM - De Ronde van de Achterhoek gaat op zondag 18 augustus van start in de binnenstad van Doetinchem en heeft de finish tussen 16.30 en 17.30 uur nabij de Roode Leeuw in Terborg, in het kader van 600 jaar stadsrechten Terborg. Voorafgaand aan de finish van deze wielerronde, wordt de atletiekwedstrijd Maron Achterhoek Run gehouden op het finish-parcours.

De Kids Run (tot en met 12 jaar) omvat een ronde van 1,1 km en start om 13.45 uur. Daarna vanaf 14.00 uur is de Jeugd Run over twee rondes (2,2 km) voor de leeftijdscategorie 13-15 jaar. Vanaf 14.30 uur kunnen deelnemers van 16 jaar en ouder aan de start bij de Maron Achterhoek Run, waarbij het parcours vergroot wordt, zodat deze ook de beklimming van de Paasberg omvat. Hierbij moet een stijgingspercentage van meer dan 20 procent door de lopers worden genomen, een unieke Achterhoekse uitdaging. De totale afstand is 6,4 km, verdeeld over vier rondes.

Inschrijven voor deze loop kan via www.inschrijven.nl en de kosten bij voorinschrijving zijn 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Aan de finish is er een mooie prijzenpot in drie categorieën, zowel voor dames als voor heren (respectievelijk tot 35 jaar, 35-50 jaar, ouder dan 50 jaar). Ook is er een winnaar in het sprintklassement, en uiteraard in het bergklassement, de beste klimmer.

Inmiddels heeft Argo uit Doetinchem aangegeven met hun Topteam te komen, onder anderen Wendy Mullink (winnares 2018), Rick Heutinck, Luuk Nusselder, Ruben Garretsen, Jordy Kloet, Siraj Awal Aman (winnaar 2018), Mudesir Awal Aman en Yahala Awal Aman.

Atletico '73 uit Gendringen zorgt voor de organisatie, met steun van Argo Doetinchem, AVA Aalten en Archeus Winterswijk, zodat het evenement Achterhoek-breed wordt gedragen. Voor de deelnemers staat de parkeerruimte en kleedaccommodatie van voetbalvereniging Terborg ter beschikking (naast zwembad de Paasberg).