Huntenpop viert dit jaar een lustrumfeestje. Foto: Henk van Raaij
Huntenpop viert dit jaar een lustrumfeestje. Foto: Henk van Raaij Foto:

Level 42 en Ilse de Lange op dertigste editie Huntenpop

ULFT - Dertig jaar geleden in een tent in een weiland tussen Varsselder en Veldhunten (aan de doorgaande weg van Ulft naar 's-Heerenberg) organiseerde Walter Hendrixen de eerste editie van Huntenpop. In de jaren erna groeide het festival, een groei die na de verhuizing naar Ulft, onder de figuurlijke rook van de voormalige DRU-fabriek.. Nu staat de lustrumeditie voor de deur.

De line-up voor deze editie die voor komend weekend op de agenda staat zit weer vol met highlights, verrassingen en voor jong talent uit de regio. En er is vast weer voor iedereen iets te vinden van zijn of haar gading. Van rustige indiefolk tot snoeiharde punkrock en van americana tot urban en 90's dance, het is er allemaal op de festivalweide van het Dru Park.
Op vrijdag 2 augustus opent Huntenpop met tribute - en feestacts. The Dirty Daddies keren terug om op de mainstage af te sluiten. Verder zijn er onder meer tributebands van Iron Maiden, Foo Fighters, Bon Jovi, Kiss en CCR.

Op 3 augustus valt het oog direct op een aantal grote namen in de line-up. Wat te denken van de legendarische jazzfunkband Level 42? Of de feestact Snollebollekes, die afgelopen jaar tot grote hoogten steeg.

Level 42
Eerder dit jaar overleed Rowland 'Boon' Gould. Hij was begin jaren tachtig mede-grondlegger van de band Level 42. In het decennium dat volgde scoorde de band hits als Running in the Family, Hot Water, To Be with You Again, It's Over, Heaven in My Hands. En natuurlijk Lessons in Love, een kneiter van een hit die vijftien weken in de Nederlandse top-40 bivakkeerde en reikte tot de nummer 2-positie. Het jazzfunk-geluid is kenmerkend, mede door toedoen van frontman Mark King, die als ex-drummer een percussieve stijl hanteert op zijn basgitaar. Hij introduceerde de vermaarde 'left hand slap'.

Maar er zijn nog meer grote namen van toen en nu, die het Huntenpop-podium beklimmen. Bijvoorbeeld Ilse DeLange, Kraantje Pappie, Heideroosjes, Danny Vera, Navarone, Rondé. De jaren '90 waren de hoogtijdagen van Paul Elstak en 2 Brothers On The 4th Floor. Maar nog altijd ontmoeten zij veel enthousiasme onder oude (en nieuwe) fans. Met verder in de line-up ook nog onder meer Boh Foi Toch, Donnerwetter, Diggeth, Andy Frasco, Kees van Hondt, Superzeroes, Dansado & De Feestneger, Sjieke Bazen, Freestyle Maniacs, Blacktop Symphony, Speciaal Onderwijs, Boogie Nights en Pim Rooding, is er ongetwijfeld minimaal één naam te vinden die de gang naar Huntenpop al de

Tickets
De kaartverkoop loopt via de website van Huntenpop. Bij Primera Ulft en Cigo Ulft zijn (alleen) de reguliere tickets voor de zaterdag te koop. Deze en alle speciale tickets zijn verkrijgbaar via de website.


www.huntenpop.nl

Foto: Henk van Raaij