Voorstel GroenLinks tot regulering bijna raadsbreed aangenomen

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN - De schaarse lokale financiën te Zutphen hoeven de plannen voor een beter gereguleerd fietsparkeerbeleid volgens Logemann niet in de weg te staan. "Er is over 2019 vastgesteld budget voor extra 'nietjes'. Plaatsing kan dus nog voor het eind van dit jaar zijn uitgevoerd." De andere plannen uit het initiatiefvoorstel hebben nog wél dekking nodig.

Logemann is optimistisch: "De bijna raadsbreed aangenomen filosofie om fietsparkeren op deze manier te regelen en te stimuleren, past naadloos binnen de dit voorjaar wél door de gehele raad aangenomen 'Visie Mobiliteit in en om de Binnenstad'. Bovendien is eerder door de gemeente gesteld dat er overal op kan worden bezuinigd, behalve op de gebieden Duurzaamheid en Binnenstad. Dit voorstel waarover door, op één na, alle raadsfracties op constructieve wijze is meegedacht, draagt bij aan een duurzame kwaliteit van ons stadscentrum. Ik zie het dan ook wel gebeuren dat alle plannen binnen uiterlijk vier jaar door de gemeente en met een belangrijke rol voor het binnenstadmanagement zijn gerealiseerd", aldus Dolf Logemann.


Zutphense Boekenmarkt

ZUTPHEN - Zondag 28 juli vindt voor de 21ste keer de Zutphense Boekenmarkt plaats met zestig kramen van professionele boekhandelaren uit heel Nederland. De locatie van de markt is Groenmarkt plus een stukje Marspoortstraat in Zutphen. De markt is overzichtelijk en (gratis) toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.

De boekenmarkt kenmerkt zich door kwaliteit en professionaliteit en biedt een gevarieerd en groot aanbod aan tweedehands- en antiquarische boeken en ander drukwerk als prenten, kaarten, reisgidsen (en meer) én literaire T-shirts.

Er is ook aanbod aan poëzie, theater, film en muziek. Kwaliteit, verscheidenheid en een goede sfeer, daar gaat het de organisatie om. Voor hen is de markt geslaagd als de bezoekers het naar hun zin hebben.

Op zondag 28 juli is tevens koopzondag in Zutphen van 12.00 tot 17.00 uur. Al met al een goede reden om op zondag 28 juli de prachtige Hanzestad Zutphen te bezoeken.


info@henksteinvoort.nl

www.henksteinvoort.nl


Verzamelbeurs

GORSSEL - zaterdag 27 juli wordt in Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt', Molenweg 53-55 in Gorssel een postzegel-, munten- en prentbriefkaartenbeurs gehouden. Aanvang 11.00 uur.

Er zijn tientallen standhouders aanwezig waar munten, postzegels en prentbriefkaarten gekocht of verkocht kunnen worden. Ook is het mogelijk verzamelobjecten te laten taxeren. De organisatie is in handen van De Verzamelaar Midden Nederland.

Tafel huren? Neem dan contact op met dhr. J. van Zuuk (0570-654715). De huur is 6 euro per meter. Dit evenement wordt om ongeveer 15.00 uur afgesloten. Leden van De Verzamelaar hebben gratis toegang en niet-leden betalen 1,50 euro.