Elske te Lindert. Foto: PR
Elske te Lindert. Foto: PR Foto:

Drie orgels in één middag beluisteren

ZUTPHEN - Ooit de orgels van de Zutphense Sint Janskerk, de Lutherse kerk en de Walburgiskerk op één middag horen bespelen? Dat kan door deel te nemen aan het wandelconcert dat op zondag 28 juli om 15:30 uur start in de Sint Janskerk. Tussendoor is er een muzikaal intermezzo als het carillon van de Wijnhuistoren klinkt dat ongestoord te beluisteren is in het Wöhrmannhofje.

Organist Elske ter Lindert speelt muziek van onder andere D. Buxtehude, J.S. Bach en G.F. Händel. Zij is als cantor-organist verbonden aan de Catharinakerk te Doetinchem en als cantor aan de PKN Dinxperlo. De veelzijdige musicus studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en verdiept zich vooral in de muziek van Bach. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen in binnen- en buitenland.

De beiaard wordt bespeeld door Frans Haagen. Hij is de 22ste, door het stadsbestuur aangestelde beiaardier van Zutphen. Iedere donderdagse marktdag beklimt de stadsbeiaardier de Wijnhuistoren en bespeelt hij het carillon. Hij programmeert ook de melodieën voor de klokkenspelcomputer. Frans Haagen studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort.

Na afloop van het wandelconcert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


www.baderorgel.nl


Verhalen aan Boord

ZUTPHEN - Op zondag 1 september vindt in de Museumhaven in Zutphen het vertelfestival 'Verhalen aan Boord' plaats in de Houthaven in Zutphen.

Op negen historische schepen worden verhalen verteld voor alle leeftijden. Bijzondere verhalen op een unieke locatie, door: Gery Groot Zwaaftink, Jan en Gemma Alfrink, Marjo Dames, Ron Vernout, Manuela Verbeek, Manja Bedner, Christina Millet, Ailun Elzenga, Karlijn van Stijn en Ineke Kleisen.

Het festival wordt geopend om 13.00 en vanaf 13.30 zijn er totaal vier vertelrondes met een pauze. De catering wordt verzorgd door Villa Vleer. De entree is gratis, een vrije gift in de 'schipperspet' wordt gewaardeerd.

Aanmelden wordt gewaardeerd (maar is niet verplicht) en kan via mail. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen.


verhalenaanboord@gmail.com

06 - 536 174 24