Eerder deze maand werd symbolisch een cheque uitgereikt. Foto: PR
Eerder deze maand werd symbolisch een cheque uitgereikt. Foto: PR Foto:

Donatie Univé voor scoutinggroep
Sint Joris

ZUTPHEN/GORSSEL - Scoutinggroep Sint Joris heeft van Stichting 'Voor Elkaar', Univé Stad en Land, een financiële bijdrage gekregen. Dit jaar viert de groep het 85-jarig jubileum en is er gestart met een nieuwe speltak, de Bevers (jeugdleden van 5 tot 7 jaar). Deze bijdrage is mede daarom zeer welkom en zal gebruikt worden voor de aanschaf van twee groepstenten.

Meerdere keren per jaar wordt er door de groep namelijk gekampeerd in tenten. Als afsluiting van het seizoen wordt er tijdens een zomerkamp door alle jeugdleden een week lang overnacht in tenten. Na 15 jaar zijn de kwalitatief goede tenten door dit intensieve gebruik echt 'op'.

Als de tenten aan het einde van hun levensduur zijn worden ze gestript. Goede stokken worden geruild met slechte stokken van een andere tent. De haringen worden bewaard en het tentdoek wordt gerecycled. Zo probeert de scoutinggroep het milieu te ontlasten en onze bijdrage op dit vlak te leveren.

De scoutinggroep geeft wekelijks een leuke, leerzame en sociale invulling aan de vrije tijd van kinderen en jong volwassenen (5 tot 22 jaar) op twee mooie locaties in Zutphen en Gorssel. Rond de blokhutten in het bos vinden allerlei sport- en spelactiviteiten plaats.Bij de Sint Jorisgroep is een enthousiaste groep leiding, ouders en bestuur actief. Respect voor elkaar, zorg voor de natuur, kennis en sociale vaardigheden willen zij de kinderen bijbrengen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Voor meer informatie, zie de website.


www.st-joris.nl