Foto: PR
Foto: PR Foto:

Voorleesfeest bij Dikkertje Dap

ZUTPHEN - Onlangs vierde Dikkertje Dap in Zutphen een spetterende voorleesfeest op de locatie op de Paulus Potterstraat 6. Kinderen en ouders van alle BSO's kwamen speciaal naar deze locatie om te luisteren naar het nieuwste avontuur van Olaf & Giraf. Gezellig onder de bomen zaten de kinderen aandachtig te luisteren, totdat er een grote wolk voor de zon schoof en het begon keihard te regenen...

"Zo gaat het ook in het verhaal!", lacht Sarah Schenk-Thompson, uitgever van de tweetalige prentenboeken van Olaf & Giraf. "Net op het moment dat het zwembad in het verhaal weer vol regent, begon het dan ook echt te regenen! Ik had het zelf niet kunnen verzinnen."

In feestelijk thema werd er 's middags bij de BSO's van Dikkertje Dap Engelse fairy cakes voor hun ouders gebakken en werd koffie/thee en limonade geserveerd. Als aankleding, stond er op de buitenspeelplaats een giraf op een bakfiets, en strandspeelgoed! Later bleek het namelijk nodig te zijn om de giraf te leren zwemmen. "Toen Giraf moest leren zwemmen, vonden de kinderen het geweldig om Sarah te helpen. Ze hebben Giraf mogen aankleden met zwembandjes, een groot oranje zwemvest en een gigantische zwemband", vertelt een medewerker van Dikkertje Dap. "Toen het begon te regenen konden we binnen schuilen boven in de peuterspeelzaal. Daar heeft Sarah samen met Martijn het verhaal afgemaakt." Martijn Ketelaar van The OSC heeft het verhaal met flair begeleid op de mandoline. En Sarah had haar banjo meegenomen om samen met Martijn er een muzikaal tintje te geven aan het voorleesfeest.

Wie er die dag niet bij kon zijn, of het boek niet gekocht heeft, kan zich melden bij Elsemieke voor een exemplaar met Dikkertje Dap-korting.

Het tweetalige avontuur van Olaf & Giraf
In het nieuwe verhaal van Olaf & Giraf en de Grote Plons komt de Engelse Giraf tot leven. Hij is overgekomen uit Londen en is op zoek naar Olaf. En Olaf is op zoek naar hem. Giraf fietst op een bakfiets en strooit overal kleine doosjes met een briefjes in de hoop dat hij op deze manier Olaf zal vinden. Als ze elkaar gevonden hebben, beleven ze samen een spetterend avontuur! Maar hoe het verhaal verder gaat, dat blijft een verrassing. Eentje dat goed bij het huidige zwemweer past.

Nederlands met een vleugje Engels
Olaf & Giraf is ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar als leuke aanvulling op het Engels op de basisschool. Naast het gedrukte verhaal is er van Deel1 - Olaf & Giraf in Londen - een luisterboek op CD. Hiermee wil Thompson Media de juiste uitspraak van de Engelse taal bevorderen. Zij noemen het concept 'Nederlands met een vleugje Engels'. Een digitale vertaling van het prentenboek in de breedste zin van het woord, Olaf & Giraf Interactive!, is in ontwikkeling voor gebruik in de klas. Thompson Media is hiervoor op zoek naar partners en investeerders om het concept tot werkelijkheid te brengen voor het basisonderwijs en kinderopvang. Geïnteresseerde partijen kunnen contact opnemen met de uitgever: info@olafengiraf.nl