Zomerprogramma bij Waterkracht

ZUTPHEN - Van 20 juli tot vrijdag 30 augustus is het zes weken zomervakantie. De scholen zijn dicht, veel activiteiten hebben een zomerstop. Voor iedereen die elkaar wil blijven ontmoeten, en die wat leuks met de kinderen wil ondernemen, heeft Wijkcentrum Waterkracht in de eerste en laatste twee weken (van 5 tot en met 18 augustus is het gesloten) een goed gevuld zomerprogramma samengesteld. Denk hierbij aan theatervoorstellingen, schilderworkshops, knutsel-, speel en voorleesochtenden, muzikale activiteiten en filmvoorstellingen. Kijk voor meer informatie op de website of Facebookpagina.


wijkcentrumwaterkracht.nl/activiteiten

facebook.com/wijkcentrumwaterkracht


Nog wensen indienen voor Nationale Ouderendag

ZUTPHEN - Tot 3 augustus kunnen ouderen in Zutphen en Warnsveld nog wensen indienen voor de Nationale Ouderendag. Er zijn al bijna 30 wensen ingediend en dat mogen er nog veel meer worden. Ook een bijzondere, ontroerende, gekke of juist hele gewone wens? Laat het de organisatie vóór 3 augustus weten. Op 4 oktober wordt de wens door een vrijwilliger vervuld.

Een stadswandeling maken, eindelijk weer eens op bezoek bij een verre vriendin, herinneringen ophalen in Elburg of aan het strand van Scheveningen, een tochtje met de Fluisterboot of nog een keer als dirigent voor een koor staan. Zomaar een greep uit de vele wensen die al zijn ingediend. Alle wensen zijn in te zien op www.nationaleouderendag.nl. Schroom niet en dien ook een wens in. Elk jaar zijn er veel vrijwilligers die met liefde en plezier de wens in vervulling willen laten gaan.

Wens aanmelden
De wens aanmelden kan via een wenskaart. De wenskaarten liggen op diverse plekken in de stad en is aan te vragen via 0575 - 820 228 of zutphen-ouderendag@ouderenfonds.nl. Vul de wenskaart in en doe deze vóór 3 augustus op de bus. In augustus wordt er contact opgenomen om de wens te bespreken. Daarna wordt een vrijwilliger gezocht om de wens te vervullen. Deze vrijwillige wensvervullers mogen zich ook aanmelden via de website.


nationaleouderendag.nl


Wijkteam de Zuidwijken zoekt nieuwe wijkteamleden

ZUTPHEN - Wijkteam de Zuidwijken is op zoek naar bewoners uit de Zuidwijken, of geïnteresseerden die mee willen praten over de leefbaarheid in de Zuidwijk.

Onderwerpen die bijvoorbeeld aan de orde komen zijn het houden van en toekennen van subsidie voor een buurtfeest, of project, adoptie van groenstroken of prullenbakken, de inrichting van de wijk, en het belang en gebruik van de Uitwijk.

Ook heeft het team ondersteuning nodig van mensen die behulpzaam willen zijn bij /of een vacature in wil vullen in het bestuur van het wijkteam als secretaris, (vice)voorzitter of website ondersteuner.

Na de vakantie op maandag 2 september om 19.30 uur start men met een wijkteamvergadering in de Uitwijk. Belangstelling om deze bij te wonen? Neem dan contact op met Tonnie Looijenga, voorzitter van het wijkteam via telefoon of mail.


0575 - 521 908

wijkteamdezuidwijken@gmail.com


Thema-avond over angst en dwang

ZUTPHEN - Ixta Noa organiseert woensdagavond 31 juli een thema-avond over 'Angst & Dwang'. Deze avond is Maaike van der Linden te gast als spreker en ervaringsdeskundige van de Angst, Dwang en Fobie stichting. Zij zal naast een informatief gedeelte ook haar ervaringsverhaal delen. Hierop aansluitend gaat een ervaringsdeskundige van Ixta Noa haar ervaringsverhaal met een sociale angst vertellen. De thema-avond 'Angst & Dwang' op woensdag 31 juli is van 19.00 uur tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het adres is Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9 in Zutphen. Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.

Wanneer angst en/of dwang je leven beheerst en bepaald in bijna alles wat je doet, spreek je in veel gevallen van een stoornis. En zijn veel vormen van angst evenals dwang. Voorbeelden van enkele angststoornissen: specifieke fobie, paniekstoornis. sociale angst, posttraumatische stressstoornis (PTSS). Bij dwangstoornissen kun je o.a. denken aan obsessief compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD), smetvrees, dwanggedachten en body dysmorphic disorder (BDD).

Ixta Noa heeft het afgelopen jaar thema-avonden over psychische problematiek georganiseerd. Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat meer daarover wil weten.