Bij veertien Zutphense binnenstadondernemers ging dinsdag 16 juli de vlag uit. Zij kregen hun diploma ‘Retailmanagement en Leiderschap’ overhandigd. Foto: Jacqueline Wagenvoort
Bij veertien Zutphense binnenstadondernemers ging dinsdag 16 juli de vlag uit. Zij kregen hun diploma ‘Retailmanagement en Leiderschap’ overhandigd. Foto: Jacqueline Wagenvoort Foto:

Klaar voor een duurzame bedrijfsvoering

Binnenstad- ondernemers ronden post-hbo opleiding af

Door Eric Klop

ZUTPHEN – Veertien Zutphense binnenstadondernemers kregen vorige week in de plaatselijke Broodfabriek een diploma uitgereikt. Zij doorliepen met goed gevolg een post-hbo opleiding waarmee zij hun bedrijfsvoering duurzamer kunnen maken en daarmee bovendien het Zutphense stadscentrum een handje helpen om de toekomst met meer hoop en vertrouwen tegemoet te zien.

'Retailmanagement en Leiderschap'. Zo heet de module die de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) ontwikkelde binnen de faculteit Economie, Management en Recht. De leergang kreeg vorm in samenwerking met de Zutphense binnenstadsmanager Remco Feith. "Ondernemers in onze binnenstad hebben te kampen met aspecten als leegstand, parkeerbeleid en veiligheid", licht hij toe. "Heel belangrijk en voor de hand liggend om je druk over te maken. Maar er is meer. Ondernemers staan dagelijks in de winkel, maar missen vaak de tijd om naar de toekomst te kijken. En ook dat is van groot belang, zowel voor hun bedrijfsvoering als voor het 'product' dat het stadscentrum van Zutphen is."

Feith vond dat er iets moest gebeuren om het ondernemerschap verder te versterken en duurzaam te maken.


Lees verder op pagina 5