Verkenning van het voormalige jeugdgevangenisterrein waar kinderen volgende maand een timmerdorp gaan bouwen. Dochter Layla van Frank Holtslag (rechts) en Steefi van Duinen doet alvast een test. Links staan Margreet Beerends en Mathieu Jaspers. Foto: Sander Grootendorst
Verkenning van het voormalige jeugdgevangenisterrein waar kinderen volgende maand een timmerdorp gaan bouwen. Dochter Layla van Frank Holtslag (rechts) en Steefi van Duinen doet alvast een test. Links staan Margreet Beerends en Mathieu Jaspers. Foto: Sander Grootendorst Foto:

Waterkwartier Zutphen timmert er op los

Organisatie zoekt nog vrijwilligers

ZUTPHEN - Vanaf maandag 26 augustus tot en met donderdag 29 augustus kunnen alle kinderen uit Zutphen (6-12 jaar) bouwen aan een eigen hut op het buitenterrein van de oude Jeugdgevangenis aan de Lunettestraat in Zutphen. Gedurende 4 dagen kunnen hutten gebouwd worden en samen zal dit uiteindelijk het timmerdorp Waterkwartier gaan vormen. Niet alleen zullen de kinderen aan hutten gaan bouwen maar ook worden er andere spelactiviteiten georganiseerd. Hiervoor is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers.

Een aantal bewoners uit het Waterkwartier hebben de mouwen opgestroopt om dit evenement te gaan organiseren, samen met het wijkcentrum Waterkracht en de gemeente.
De activiteiten vinden plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Op het terrein zijn pallets, hout en timmermateriaal aanwezig om hutten te bouwen. Op de laatste dag mogen ouders, opa's en oma's, vrienden en bekenden van de kinderen komen kijken naar alle mooie resultaten.

Vrijwilligers
Om alles in goede banen te leiden en de kinderen van goede adviezen te voorzien zijn nog vrijwilligers nodig. Wie wil helpen, kan zich aanmelden bij Margreet Berends (06-46034496) of bij Steefi van Duinen (06-12828265). Vrijwilligers zijn nodig voor de opbouw (week 34), de spelweek zelf (week 35) en de opruimweek (week 36).

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden via bovenstaande telefoonnummers of via timmerdorpzutphen@gmail.com.