Zandsculptuur van Huis ter Weegen
Zandsculptuur van Huis ter Weegen Foto:

Huis ter Weegen en Welgelegen tot in detail nagemaakt van zand

WARNSVELD - De landelijke woonzorgorganisatie Domus Magnus bestaat vijftien jaar. Ter ere van dit jubileum fungeerde het landgoed van de allereerste locatie in Brummen als decor voor vijftien grootse zandsculpturen. Waaronder de twee locaties in Warnsveld: Huis Welgelegen en Huis ter Weegen.

Bewoners en hun dierbaren konden zo langs de geschiedenis van de woonzorgorganisatie wandelen. Op chronologische volgorde van de eerste locatie (2004, Brummen) naar de meest recente locatie (2018, Den Bosch) kon men alle panden van Domus Magnus in een miniatuur van zand van dichtbij bewonderen.
De panden kloppen tot in de kleinste details: Huis ter Weegen is compleet inclusief naam boven de voordeur en de klimop van Benvenuta in Hilversum loopt ook in de zandvariant keurig langs de gevel. De vier zandcarvers hebben er dan ook een week lang werk aan gehad.

Vijftien jaar en vijftien locaties verder is Domus Magnus nog altijd aan het uitbreiden. Twee locaties zijn in ontwikkeling om over niet al te lange tijd nieuwe bewoners te begroeten. Eind 2019 in Gouda en de andere begin 2020 in Utrecht.