Zo'n vijftig mensen kwamen bij elkaar om ideeën uit te wisselen. Foto: Miranda Koffijberg
Zo'n vijftig mensen kwamen bij elkaar om ideeën uit te wisselen. Foto: Miranda Koffijberg Foto:

Eerste Eefdese groen dag succes

EEFDE - De eerste Eefdese groen dag was een succes. Zo'n vijftig mensen kwamen 14 juli naar basisschool De Bargeweide om kennis te maken met dorpsgenoten en ideeën uit te wisselen. Ook waren er diverse initiatieven uit de omgeving, zoals Chantal van Gerderen van voedselbos Brummen, Stichting De Lynx uit Wageningen.

Na een voorstelronde en inspirerende verhalen gingen mensen in groepjes onder bomen of aan tafels op het schoolplein zitten om ideeën verder te verkennen. Zo was er het initiatief Samen Boeren, dat een toekomst ziet voor een gezamenlijke boerderij. Marke Gorsselse heide nodigde mensen uit aan te haken, waar landgoed De Verbinding wel oren naar had. Ook schooldirecteur Henk Pepping ziet graag groene initiatieven om te verbinden met het onderwijs. Het vergroenen van het schoolplein staat dit najaar op de agenda.

Blije bijen ballen
Kinderen die mee kwamen vermaakten zich met de door ouders gemaakte klimboom op het plein, met het maken van blije bijen ballen -gesponsord door Bio-Ron- en het bakken van een broodje boven het vuur. Ook hadden ze plezier met een hangmat van Stichting Favela Brasil. Volwassenen genoten van elkaars recepten, zoals salades, pannenkoeken of Arabische venkelsoep.

Verder met elkaar in contact
Initiatiefnemers Nicole Aarts en Tjitske Ypma zijn tevreden. "We hebben allerlei bekende en nieuwe mensen gesproken en gaan met de maillijst mensen zeker uitnodigen voor een volgende keer. En ondertussen mensen verder met elkaar in contact brengen. Want samen maken we Eefde nog mooier!"

Ook meedoen?
Mensen die er niet bij konden zijn maar wel graag in contact komen met de groen groep kunnen mailen naar t.ypma@delynx.nl of kijken op de website www.stichtingdelynx.nl