Excursie Natuurmonumenten. Foto: Natuurmonumenten/Lenneke Lingmont
Excursie Natuurmonumenten. Foto: Natuurmonumenten/Lenneke Lingmont Foto:

Natuurmonumenten zoekt meedenkers

VORDEN/ZUTPHEN/LOCHEM - Inwoner van Vorden, Zutphen, Lochem en omgeving en liefhebber van de natuur en het typische kleinschalige Achterhoekse landschap? Kom dan met Natuurmonumenten meepraten over de natuur, het landschap en het erfgoed in deze omgeving en help mee hen scherp te houden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de klankbordgroep van Natuurmonumenten via het e-mailadres o.v.v. 'Deelname klankbordgroep Graafschap'.

De klankbordgroep bestaat uit zo'n 12 mensen uit de streek die zich betrokken voelen bij de natuurgebieden, het landschap en het erfgoed. Zij denken mee met de boswachters en geven Natuurmonumenten gevraagd en ongevraagd advies en voeden hen met informatie uit de samenleving. Natuurmonumenten gebruikt de op- en aanmerkingen van de groep voor een goede besluitvorming. Daarom is men op zoek naar mensen met een diverse achtergrond, bijvoorbeeld uit de recreatieve hoek, ondernemers, inwoners, mensen met een agrarische achtergrond, natuurliefhebbers en inwoners met een achtergrond in het beleid. Ook streeft Natuurmonumenten naar een evenwichtige verdeling tussen stadsmensen, dorpsbewoners en inwoners van het platteland.

Meedenken met boswachter
De bijeenkomsten worden voorgezeten door een lid van de Ledencommissie, de ledenvertegenwoordiging binnen Natuurmonumenten. De gebiedsmanager en de boswachter nemen ook deel aan de klankbordgroep om informatie te geven, te luisteren naar de ideeën en deel te nemen aan de discussie. Alle deelnemers kunnen onderwerpen inbrengen, te denken valt aan het beheer van natuurterreinen, bestemming van gebouwen, inrichting van terreinen, gastheerschap, natuurbeleving en wildbeheer.

Aanmelden
De klankbordgroep komt zo'n 4 keer per jaar bijeen op een avond in Vorden. Eén van deze bijeenkomsten is in het veld. Leden van de klankbordgroep zijn voor maximaal 6 jaar lid. Belangstelling? Stuur dan voor 15 augustus een e-mail. Men ontvangt dan een formulier waarop gegevens en motivatie aangegeven kunnen worden. De selectie van de deelnemers wordt gedaan door de Ledencommissie en de boswachter.


beachterhoek@natuurmonumenten.nl