Kinderen konden kiezen uit verschillende technische opdrachten. Foto: PR
Kinderen konden kiezen uit verschillende technische opdrachten. Foto: PR Foto:

Jubileum in teken van techniek

ZUTPHEN - Tien jaar geleden is op basisschool De Achtsprong techniek opgezet, dit betekent dat de kinderen wekelijks techniekles krijgen. Dit technisch jubileum wilde de school niet zomaar voorbij laten gaan, daarom stond vorige week de hele week in het teken van techniek.

Kinderen konden kiezen uit verschillende technische opdrachten als hout, proefjes, muziekinstrumenten maken, K'NEX en KAPLA bouwen en ga zo maar door. Vele groepen hebben ook een uitstapje gemaakt naar een bedrijf of winkel om te kijken hoe zij daar met techniek omgaan. De laatste donderdag werd de week afgesloten met een presentatie waar iedereen voor uit was genodigd.

Kinderen leren vanaf groep 1 allerlei technische vaardigheden, zoals banden plakken, windmolentjes laten draaien op zonne-energie, een mobiel maken die in evenwicht hangt, werken met technisch lego, iglo's bouwen, huizen bouwen in steenverband en nog vele andere opdrachten. Al deze lessen zijn onder begeleiding van vrijwilliger, juf Marja, die dit al tien jaar doet voor de school.


Zomermarkt De Lunette

ZUTPHEN - Zaterdag 13 juli vindt er van 11.00-15.00 uur een Zomermarkt plaats bij Sutfene in De Lunette. Op de Singel (binnen) staan weer verschillende kraampjes met zelfgemaakte spullen, een informatiekraam van Sutfene en de eigen schilderclub en handwerkclub. Ook is er weer een verloting. De Stadstuin van Kindernet is geopend en er is een kleedjesmarkt voor en door kinderen. Aan de inwendige mens is ook gedacht, er is een hapje, drankje en boerenijs. Dit alles wordt muzikaal omlijst met gezellige muziek van Greet Schekman. Iedereen is welkom.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Activiteiten & Welzijn De Lunette: 0575 – 59 44 44 of studio3@sutfene.nl