Vriendschap- en serviceclub dames

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN - De Ladies Circle Zutphen is een vriendschap- en serviceclub met vrouwen tot 45 jaar uit Zutphen, Warnsveld, Lochem, Gorssel, Eefde en Vorden. Ieder jaar organiseren zij diverse acties om geld in te zamelen voor goede doelen. In het afgelopen jaar is er ruim 18.000 euro opgehaald. Dit geld is geschonken aan de stichting 'Because we Carry', de stichting 'Neurofibromatose' en de stichting 'Bo Minnée'. Komend jaar staan er ook weer diverse acties op de planning. Zo werken de 'ladies' in juli op de Zwarte Cross. In september organiseren zij een event voor de kinderen van het AZC en in november en december worden er kerstbroden verkocht. De opbrengst van komend jaar wordt geschonken aan de stichtingen Alzheimer en Neurofibromatose.


Monique Stouten nieuwe gemeentesecretaris Zutphen

ZUTPHEN - Monique Stouten is door het college van burgemeester en wethouders benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van Zutphen. Per 1 september begint zij in deze functie. Op dit moment is ze werkzaam als directeur Bedrijfsvoering bij de provincie Overijssel.

Monique Stouten begon haar carrière bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam waar ze verschillende functies heeft bekleed. Daarna was ze bij Staatsbosbeheer regiodirecteur en vervolgens directeur gebiedsontwikkeling. In haar periode bij de provincie Overijssel is ze verantwoordelijk geweest voor diverse portefeuilles: Publieke Dienstverlening en Milieu, Economie en Toerisme. Stouten woont met haar man in Harfsen.
Het college van burgemeester en wethouders is erg blij met haar benoeming. Wethouder Harry Matser: "Monique Stouten is een zeer ervaren directeur en staat bekend als een resultaatgerichte en coachende manager. We vinden het fijn dat wij haar in Zutphen mogen verwelkomen. Ze gaat zich in haar rol richten op haar taken als ondersteuner en adviseur van ons college. Daarnaast gaat zij de ambtelijke organisatie leiding geven op de route die is ingezet naar een financieel gezond Zutphen."

Monique Stouten volgt Ron Jeltema op, die sinds november 2018 waarnemend gemeentesecretaris is in Zutphen.


Rectificatie

ZUTPHEN – In het artikel 'Bijzondere Koninklijke Onderscheiding tijdens opening muurPoëzie Zutphen-Warnsveld', op de voorpagina van het Contact van 27 juni jl., stond vermeld dat voor het eerst in de geschiedenis een inwoner van Zutphen benoemd werd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Maar de heer Ten Berge bleek niet de eerste, er zijn minimaal twee voorgangers binnen de gemeente Zutphen. Zo werd eind jaren zestig mr. J. C. Donker, in de functie van Hoofd Officier van Justitie aan de Rechtbank te Zutphen, reeds benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Net als mr. J.C. van den Berg, die in 1980 bij zijn pensionering als hoofd Officier van Justitie deze ridderorde opgespeld kreeg.


Inloopspreekuur Zutphense kermis

WARNSVELD/ZUTPHEN - Op donderdagavond 4 juli houdt het CDA Zutphen-Warnsveld een speciaal inloopspreekuur over de toekomst van de Zutphense kermis.

Zeer binnenkort staat de toekomst van de kermis op de agenda van de gemeenteraad. Als het aan de burgemeester en wethouders van Zutphen ligt, verhuist de kermis van de markt naar de IJsselkade. Omwonenden en horecaondernemers op en rond de markt klagen namelijk al lange tijd over overlast. CDA Zutphen-Warnsveld is benieuwd hoe men erover denkt. Heeft u wensen bij dit voornemen van het college? Of maakt u zich zorgen over de eventuele verhuizing van de Zutphense kermis? Kom dan 4 juli van 19.00 tot 20.00 uur bij het CDA in 't Warnshuus in Warnsveld. Ook als u geen direct omwonende, ondernemer of kermisexploitant bent, hoort de partij graag uw mening. Fractielid Hendrik Haringsma zal u te woord staan. De koffie en thee staan klaar.