Foto: PR
Foto: PR Foto:

Leerlingenraad onderneemt actie voor het milieu

ZUTPHEN - Op woensdag 26 juni organiseerde de leerlingenraad van de John F. Kennedyschool, in samenwerking met Berkel Milieu/Circulus Berkel en de Techniekfabriek een milieudag voor de kinderen van de bovenbouw. Jonah, Suzanne, Frederiek, Menno, Norah en Stijn deden dit omdat ze zich zorgen maken over de afvalberg, de plasticsoep in de oceanen en het milieu in het algemeen. Deze dag was tevens het startsignaal voor Cleanwise, het samen nog meer gescheiden afval ophalen.

De dag startte om 8.30 uur met het schoollied en een openingspraatje door Jonah. Na het samen zingen van de Klimaat top 10 van Kinderen voor Kinderen waren er een aantal activiteiten voor de groepen 5, 6, 7 en 8. Alle groepen gingen, met prikstok en vuilniszak, de wijk in om afval op te ruimen, groepjes kinderen konden een bord ontwerpen voor een afvalvrij schoolplein, de Techniekfabriek gaf een workshop 'Plastic als grondstof' en kinderen zagen filmpjes over afval.

Na al deze activiteiten werd de ochtend gezamenlijk afgesloten met een bedankje voor de Techniekfabriek en een praatje van Suzanne. Daarna mochten de leerlingen van de leerlingenraad Bram Damen van Cambio/CirculusBerkel interviewen.


Zomeractiviteiten voor ouderen en mantelzorgers in het Odensehuis

ZUTPHEN - Onder de titel 'Zomercarrousel' kunnen ouderen met beginnend geheugenverlies of dementie 7 woensdagen in het Odensehuis aan een speciaal programma meedoen. Ook hun mantelzorgers zijn daarbij van harte welkom. De Odenshuis 'zomercaroussel' start op woensdag 10 juli en eindigt 21 augustus. Tijd: 10.00 tot 14.00 uur.

Er is een combinatieprogramma waarbij creativiteit en ontmoeting centraal staan. De zomervakantie is voor veel ouderen een stille tijd. Veel reguliere activiteiten kennen een ruime zomerstop, en kinderen en kennissen gaan met vakantie. Eenzaamheid en verveling liggen op de loer. Het Oranjefonds, stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen kan meedoen in de samenleving. Zij hebben in het kader van hun Impuls vakantieactiviteiten programma 'Samen ouder' een gift van 2.900 euro gedaan. Daardoor kan het Odensehuis Zutphen naast de reguliere activiteiten een zeven wekelijks zomerprogramma aan bieden. De gift maakt het mogelijk om alle benodigde materialen aan te schaffen, uitstapjes te maken en vakkrachten aan te trekken.

Onder de inspirerende leiding van kunstdocente Trude Bersgsma én met behulp van gastdocenten wordt er geschilderd in combinatie met bijvoorbeeld muziek, beweging en een boottochtje. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke gezond middagmaal . Het is een programma waarbij men alle 7 bijeenkomsten kan volgen, maar het is ook mogelijk om incidenteel mee te doen. Teken- of schilderservaring niet nodig. Bij vervoersproblemen denkt het Odenshuis mee over een oplossing.

De bijdrage in de kosten zijn 8,50 euro per keer of 50 euro voor 7 keer. Meer informatie en opgeven kan via mail naar Hilde Scholtens.


info@odensehuiszutphen.nl

Foto: PR