Victor Baena. Foto: PR
Victor Baena. Foto: PR Foto:

Concert IJsselzangers

ZUTPHEN - Zutphens Mannenkoor De IJsselzangers treden, voor ze vakantie gaan vieren, zaterdag 13 juli nog op bij Restaurant De Reuvershoeve. Als het weer het toelaat zal het concert buiten plaatsvinden. De IJsselzangers zullen nummers uit hun zeer gevarieerde repertoire zingen. Het concert begint om 15.30 en de toegang is vrij.


Foto-expositie 'Moet je zien'

ZUTPHEN - Fotografencollectief De Zutphense exposeert van 12 juli tot 4 augustus in de witte vleugel van het Zutphense stadhuis. In het kader van de Zutphense fotozomer organiseert De Zutphense een expositie van recent werk van haar leden. De expositie is een representatieve weergave van de kwaliteit die de 'vrije' fotografie in Nederland heeft te bieden.


Drie concerten in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Het eerste weekend van juli zijn er drie concerten in de Zutphense Walburgiskerk.

Op vrijdagavond 5 juli bespeelt organist Reitze Smits het Baderorgel en klinkt er muziek van Scarlatti, J.S.Bach en eigen composities van Smits. Het concert begint om 20.00 uur uur en de toegang is 12 euro.

Het marktconcert dat zaterdag 6 juli om 12.00 uur begint, brengt twee jonge, talentvolle musici voor het voetlicht: violiste Lisette Carlebur (1996) en organist Victor M. Baena de la Torre (1995). Zij brengen een programma met muziek van o.a. J.S.Bach, F. Kreisler en L. Boccherini. Het marktconcert is vrij toegankelijk. Na afloop collecte bij de uitgang.

Op zondagmiddag om 16.00 uur wordt dit weekend afgesloten met een orgelvesper. Organist is Klaas Stok en liturg Liesbeth Burger.


www.baderorgel.nl


Stadswandeling Joods Zutphen

ZUTPHEN - Op vrijdag 5, zondag 7, vrijdag 12, vrijdag 19, zondag 21 en vrijdag 26 juli om 13.30 uur kan men deelnemen aan de 'Stadswandeling Joods Zutphen', een stadswandeling langs sporen van Joods leven in Zutphen. Onder leiding van een gids wordt er een route gelopen door Nieuwstad- en Barlhezekwartier in Zutphen.

Tijdens de 'Stadswandeling Joods Zutphen' komt men aantal sporen tegen van Joods leven. De verhalen worden, indien mogelijk, toegelicht met oud fotomateriaal. Na afloop staat koffie/thee klaar. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Vertrek- en eindpunt: Synagoge, Dieserstraat 11 in Zutphen. Duur wandeling: circa 1½ uur. Opgave wandeling kan via 0575-566 645 / 06-1939 2332 of joodszutphen@gmail.com.