De vijfde klas van de Willem van Oranjeschool in 1967. Foto: PR
De vijfde klas van de Willem van Oranjeschool in 1967. Foto: PR Foto:

Klas uit 1967 houdt reünie

ZUTPHEN - De in 1967 vijfde klas van de Willem van Oranjeschool aan de Thorbeckersingel in Zutphen hield 19 mei 2019, na ruim vijftig jaar, een reünie.

De namen van de personen op de foto zijn v.l.n. r.: (boven) Albert Weeda, Jeltje Klaasen-Smallegoor, Leni Stokking-Boxsma, Freek Antonides, Hanneke Flapper-Leusink, Jos Veldhuis, Haaye Boonstra en Harold Tichelaar. Op de tweede rij: Lisette v. Loo, Sieni v. Laarhoven-Hamer, Fredy Luiken en Hille Wijnen. De derde rij: Jannie Gremmer, Astrid Brands-Van Laar, Gerda Osinga, Ineke Holtslag- v.d. Burg, Coby Hartemink, Jan van Meerten, Wiebe Glas en Bruno Mendol. Onder: Carel Kettelerij, Bert Nekkers, Jan Meijer, Hans Hoekman, Harrie Pook en Hans ten Bosch.


Eindvoorstelling Water

ZUTPHEN - Op 13 juli om 14.00 en 19.00 uur vindt de jaarlijkse eindvoorstelling van de Muzehof plaats met als thema 'Water'. Waar zouden we zijn zonder water? Nergens, waarschijnlijk. Zowel mensen als de aarde bestaan voor een groot deel uit water, en hebben het daarom nodig.

Water is leven. In deze voorstelling is water in al zijn verschijningsvormen ook vertegenwoordigd in de muziek. Omdat water zo'n enorm veelzijdig thema is, is dit jaar besloten de voorstelling aan dit schijnbaar 'gewone', maar eigenlijk bijzondere element te wijden. Er wordt gevaren op zee, meegevoerd op rivieren en kanalen, gezwommen met meerminnen en verdwaald in de mist. Op alle mogelijke manieren dompelt men zich onder in nattigheid. Alles in de vorm van zang, dans en muziek en een zeemonster van zwerfafval.

Kaartverkoop via de receptie van de Muzehof van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 20.00 uur.


muzehof.nl


Informatieavond 'De Sociale mens'

ZUTPHEN - Op 11 juli vindt in Gezondheidscentrum Vijverstaete de gratis lezing plaats over 'De Sociale Mens' verzorgt door huisarts Melanie Meijer vanuit de Dokter Bloem Leefstijlkliniek. Gastspreekster is Eline van 't Hoff, junior epidemioloog bij GGD Noord- en Oost Gelderland. In Zutphen kampt 41% van de inwoners met gevoelens van eenzaamheid, blijkt uit cijfers van de GGD.

Mensen hebben gemeen dat zij behoefte hebben aan contact en verbinding. Wanneer dit ontbreekt ontstaan er gevoelens van eenzaamheid die een negatief effect hebben op gezondheid en welzijn. Daarnaast signaleert Meijer een steeds grover wordende samenleving waarbij uitsluiting en geweld aan de orde van de dag zijn. Zij relateert dit aan de verschillende vormen van eenzaamheid en het ons steeds minder verbonden voelen met elkaar.

De informatieavond 'De Sociale Mens' over contact, verbinding en eenzaamheid vindt plaats op donderdag 11 juli van 19:30 uur tot 21:30 uur in het Gezondheidscentrum Vijverstaete aan de Piet Heinstraat 11 te Zutphen. De toegang is, evenals de koffie en thee, gratis. Aanmelden mag via gezond@dokterbloem.nl.


www.dokterbloem.nl

De in 1967 vijfde klas van de Willem van Oranjeschool in mei 2019. Foto: PR