In de galerie exposeert Zenobia van Beek met de expositie Bewaren. Foto: PR
In de galerie exposeert Zenobia van Beek met de expositie Bewaren. Foto: PR Foto:

Genieten van kunst, cultuur en natuur in de Overtuin

WARNSVELD - Op zondag 7 juli staat voor al haar bezoekers de poort van de Overtuin weer open. Een uitgelezen kans voor ieder die wil genieten van kunst, cultuur en natuur. De volgende Opentuindag is pas weer op zondag 25 augustus.

De tuin, aangelegd in de landschapsstijl rond 1832, is onderdeel van buitenplaats Welgelegen. Op het terras kan men koffie of thee met heerlijke appeltaart nuttigen. Alles van biologische kwaliteit. Bij het oude tennisprieel uit 1906 is een jeu-de-boulesbaan, waar alle bezoekers gebruik van mogen maken.

In de galerie exposeert Zenobia van Beek met de expositie Bewaren. Zenobia verzorgt al jaren samen met Annette Meesters de tentoonstellingen in de galerie en nu valt haar de eer toe. Afgelopen winter heeft zij haar zolder opgeruimd en maakte zij een selectie uit de werkstukken die ze gedurende haar leven heeft gemaakt. Zo zijn er op deze expositie modeltekeningen te zien die zij maakte als 14-jarige. Maar ook tekeningen van haar pasgeboren zoontje en het sterfbed van haar moeder. Zij laat een draad van haar leven zien, niet in foto's, maar in beeldend werk. En ook stiekem, binnen de hele opruimhype die gaande is, wil ze mensen bewust laten worden van de vreugde van het bewaren. Deze intrigerende expositie is nog te bezichtigen tot en met 25 augustus.

De Overtuin ligt aan de Molenstraat 6 in Warnsveld en is vanaf 12.00 tot 17.00 uur geopend.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575 – 559 989


Expositie 'De Griekse zon'

WARNSVELD - Op de zomerkwartaal-expositie in woon-zorgcentrum den Bouw is tot en met 30 september (dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur) het zonnige werk te zien van Ernst Vingerhoets.

Ernst heeft veel gereisd en huurde dan voor langere tijd ter plekke een huis om te kunnen tekenen en schilderen. Nu is hij neergestreken in Zutphen.

Op de expositie 'De Griekse zon' in Den Bouw is voornamelijk werk te zien dat werd gemaakt tijdens zijn verblijf op Kreta. Het heldere Griekse licht en de contrastrijke schaduwen zijn duidelijk aanwezig in het werk van Vingerhoets. Zijn werkwijze van buiten schetsen en tekenen en dan daarmee in het atelier de kleuren en vormen terugbrengen tot een mozaïek van vlakken en kleuren, maken het werk spannend om te zien.


Zomeravond- wandeling

GORSSEL - Op vrijdag 12 juli om 20.00 uur is er een zomeravondwandeling over de Gorsselse Heide. Men gaat met natuurgidsen op pad om de sfeer en de geluiden van een avond op de hei te ervaren. Startpunt:hoek Elzerdijk/Gerrit Slagmanstraat te Eefde. Honden kunnen helaas niet mee. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Informatie via 0575-492059, of ivn.nl/afdeling/zutphen, www.markegorsselseheide.nl.