Keving Holtslag. Foto: Bas Kaligis
Keving Holtslag. Foto: Bas Kaligis Foto: Foto:

Kevin Holtslag dendert naar eerste overwinning in NK karten

EEFDE/KEPPEN - Het was zijn tweede podiumplaats in het NK Rotax Max, voor karter Kevin Holtslag op zich al reden genoeg voor een klein feestje. Tot zijn grote blijdschap mocht de zeventienjarige rijder uit Eefde deze keer zelfs plaatsnemen op de bovenste trede. Dat was voor het eerst, nadat hij zondag op het circuit van Kerpen de finale in de Senioren-klasse had gewonnen.

"Ik ben echt blij, zeker weten", zei hij na afloop van de races op de Erftlandring in Duitsland. "Een paar races gingen dit seizoen helemaal bagger. De kart bleek helemaal op. Nu heb ik een nieuw frame van Exprit en ging het hartstikke goed. Maar dit had ik zeker niet verwacht. Het is mijn beste resultaat ooit." Dat had de talentvolle Eefdenaar voor een groot deel natuurlijk te danken aan zijn excellente optreden op de Duitse baan. Maar hij benadrukte de rol die zijn team JJ Racing had gespeeld rond zijn eerste overwinning. "Ik krijg er super goede motoren en ondersteuning. Ook wordt bij het team vele gewerkt met data. Daar haal je als rijder zoveel uit. Daar heb ik echt profijt van gehad." Met zijn zeventien jaar is hij nog altijd jong. Toch rijdt Kevin al dik veertien jaar (!) in karts. Hij was pas 2,5 jaar oud toen zijn vader hem voor het eerst in een kart zette. Dat dat een keer zou gebeuren was bijna logisch aangezien zijn ouderlijk huis letterlijk naast de buitenkartbaan van Eefde stond. Wat hij zo mooi vindt aan de sport is vooral het geluid van de motoren en de strijd tijdens races. Zijn winst past bovendien bij zijn ambitie, want ooit hoopt hij Nederlands kampioen te worden. "Daar doe je het toch voor. Je racet om te winnen."

In de finale - op de vierde plaats begonnen - had hij zo'n indrukwekkende race pace dat hij snel plaatsen goed maakte. Uiteindelijk werd hij als tweede afgevlagd. Even later had hij tot zijn verrassing toch P1 achter zijn naam. De oorspronkelijke winnaar werd gediskwalificeerd vanwege een onvolkomenheid aan haar kart. Natuurlijk had Kevin liever gewonnen door zelf als eerste over de finish te komen. Maar de overwinning telt en bovendien pakte hij veel punten voor het kampioenschap.

Zijn volgende race is de vijfde ronde van het NK. Die in augustus gehouden op het circuit van Berghem. Kevin Holtslag wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Holtslag Straal- & Poedercoattechniek, Boriz, Scaldex en Eurolacke.


Zwerfvuilrapen in de Zuidwijken

ZUTPHEN - Op zaterdag 29 juni van 10.00 tot 12.00 uur organiseert 'In de Zuidwijken komt het van de grond' weer een gezamenlijke zwerfvuilopruimactie. Het startpunt is in buurtcentrum 'De Uitwijk', waar vanaf 9.45 uur koffie en thee klaarstaan. Iedereen is van harte welkom mee te helpen. Informatie via zuidwijkschoon@gmail.com of indezuidwijkenkomthetvandegrond.blogspot.nl.

Kevin Holtslag. Foto: Bas Kaligis