Muziek, verse vis, streekproducten en volop activiteiten op IJsselfestival

ZUTPHEN - Op zondag 30 juni tussen 12.00 en 18.00 uur vindt de zevende editie plaats van het IJsselfestival.

Gelukkig kan er dit jaar weer aan de IJsselkade zelf worden geprogrammeerd. Er komt een visplein aan de IJssel waar men kan genieten van vers gerookte paling, gerookte zalm, gerookte makreel, gegrilde zalm, de enige echte Hollandse nieuwe, kibbeling van wilde kabeljauw, lekkerbekjes, kaviaar, steur en zelfs ter plekke bereidde gamba's op een stokkie met een gezellig overdekt terras met 100 zitplaatsen, optredens van shantykoren en vele kinderactiviteiten van zweefmolen tot bungeejump-trampolines.
Op zaterdag 29 juni legt het Koninklijk jacht de Piet Hein al aan. Het schip is tijdens het IJsselfestival gratis te bezoeken en op maandag 1 juli worden er rondvaarten aangeboden. Voor meer info zie www.inzutphen.nl

Circa 12.30 uur vertrekt er vanuit de Laarstraat een tour de élégance met diverse oldtimers en oude brommers door de gehele binnenstad en zullen worden gestald in het centrum ter bewondering. Op het 's Gravenhof wederom de grote boerenmarkt met vele oude ambachten, diverse optredens van boerendansgroepen. Er treedt zelfs een kinderdansgroep in klederdracht op in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Ook is er een boerenklederdrachtshow met uitleg over de regio's uit de Achterhoek waar deze kleding gedragen werd. Natuurlijk ontbreekt het brommers kieken niet met oude bromfietsen uit reeds vervlogen tijden. Voor kinderen is er een speciaal boerenerf ingericht waar ze kunnen wassen als vroeger, een vliegende Hollander rijden, met dieren knuffelen bij de kinderboerderij, een heus boerderijmuseum bezoeken en nog veel meer.

Verder is er een scala aan kramen met lekkere en gezonde streekproducten. Op de Groenmarkt is een kunstmarkt te vinden met diverse kunstenaars en men kan er zelfs een portret laten maken. Op de Houtmarkt zijn tegenover de VVV diverse optredens met als pareltje een rondtrekkend VOC schip met echte piraten.

Voor het uitgebreide programma zie, de website.


www.hetijsselfestival.nl