Theaterstuk Tiggeljong vertelt het verhaal van steenfabrieksarbeider Yp. Foto:  Hans Baakman
Theaterstuk Tiggeljong vertelt het verhaal van steenfabrieksarbeider Yp. Foto: Hans Baakman

Voorstellingen Tiggeljong uitverkocht

ZUTPHEN - Alle vier de voorstellingen van het stuk Tiggeljong van Theaterproject De Hoven zijn uitverkocht. Het theatergezelschap speelt op 28 en 29 juni voor totaal 240 mensen. Aan de voorstelling Tiggeljong doen ruim twintig spelers, dertien schoolkinderen en elf dansers mee. De organisatie is in handen van circa 25 vrijwilligers. De voorstelling gaat over de tijd van de steenfabrieken in Noordoost-Nederland, eind 19de-eeuw. De voorstelling Tiggeljong wordt viermaal opgevoerd op en rond het erf van een boerderij aan de rand van De Hoven op vrijdag 28 juni om 19.00 uur en op zaterdag 29 juni om 13.00 uur, 16.00 uur, 19.00 uur.


Wijnhuisconcerten weer van start

ZUTPHEN - Vrijdag 28 juni om 19.00 uur gaat de eerste van de jaarlijkse serie van vier Wijnhuisconcerten weer van start. Stadsbeiaardier Frans Haagen zal van 19:00 tot 20:00 uur het eerste van de reeks Zutphense Wijnhuisconcerten uitvoeren. Hij zal een uiteenlopend varia van melodieën laten horen. In de 'luistertuin' aan het Wöhrmannhofje is dan het bestuur van de stichting Vrienden van het Carillon te vinden voor wie meer wil weten van het Wijnhuiscarillon en het werk van de stichting.


Zomerconcert Gospelkoor Kwadrant

ZUTPHEN - Zaterdag 6 juli om 20.00 uur zal Gospelkoor Kwadrant een zomerconcert, geven onder leiding van Nardi Strijbos, in het DWK-gebouw aan de Leeuweriklaan 19. Er worden bekende en onbekende liederen gezongen. De muzikale begeleiding is handen van pianist Stefan Potman. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis, wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd. Tijdens dit concert wordt afscheid genomen van Nardi Strijbos die met heel veel plezier en enthousiasme acht jaar lang voor het koor heeft gestaan.