Marita Coppes. Foto: PR
Marita Coppes. Foto: PR

Word een held in je eigen (familie)verhaal

ZUTPHEN - 100 Talentvolle Vrouwen Zutphen organiseert op woensdagochtend 3 juli weer een nieuwe workshop om je te helpen op je weg naar (ander) werk. Deze keer een workshop 'Held in je eigen (familie)verhaal' onder leiding van Marita Coppes.

Ben jij een van de 100 vrouwen die er aan toe is om een ander verhaal te vertellen over zichzelf om een stap verder te komen? Heb je zin om onderzoek te doen naar de talenten die in jouw familie huizen, ze af te stoffen en in een ander licht te zien? Ben je bereid om het nieuwe verhaal voor het voetlicht te brengen en te leren hoe je dat doet? Het verhaal van Marita Coppes is begonnen in Cali, Colombia, ze woonde daar tot ze 5 jaar oud was. Na haar afstuderen (als Creatief Therapeut) is ze voor het eerst weer teruggekeerd naar Latijns-Amerika waar ze van dichtbij meemaakte wat de oliewinningen in de jungle aanrichtten. Deze ervaring heeft haar geïnspireerd tot het schrijven van het boek ‘De laatste verhalenweefster'.

Tevens is er die ochtend mogelijkheid tot het bijwonen van een workshop lachyoga. Onder begeleiding van gecertificeerd lachyogaleider Karuna Vasantha gaan we aan de slag.

100 Talentvolle Vrouwen heeft als doel om zoveel mogelijk vrouwen te helpen op hun weg naar (ander) werk door te ondersteunen in kennis en inzicht. Dit gebeurt op vrijwillige basis. Donaties zijn welkom. Aanmelden voor de workshop kan via de website. Voor vragen kan men mailen.


100talentvollevrouwen.nl

zutphen@100talentvollevrouwen.nl


Lezing over expositie Joodse begraafplaatsen

WARNSVELD - Woensdag 3 juli om 19.30 uur vindt er een lezing en rondleiding door Ruud Smit plaats over de expositie Joodse Begraafplaatsen in de Achterhoek in 't Warnshuus. De toegang is gratis.

De expositie is gebaseerd op het verhaal van Franzi Grun, een jonge joodse vrouw die in de oorlog als onderduikster bij de grootouders van fotograaf Ruud Smit in Utrecht woonde. Voor haar grote liefde Max Falk meldde zij zich vrijwillig in kamp Westerbork. Franzi gaf een Zeiss-Ikon camera in bewaring bij de moeder van Ruud. Franzi keerde niet terug uit de oorlog, zij werd in Auschwitz vermoord. De camera is uiteindelijk in bezit gekomen van Ruud.
In zijn tienerjaren heeft hij met de camera leren fotograferen. Met de camera van Franzi wil Ruud graag het verhaal van Franzi vertellen. Zo is het idee ontstaan om de Joodse begraafplaatsen in de Achterhoek te fotograferen met de camera van Franzi. Dit heeft geresulteerd in een expositie van die foto's die te zien zijn in ´t Warnshuus. Ruud Smit geeft een lezing over de aanleiding en de achtergronden van de expositie. Verder aandacht voor Franzi Grun, de camera, christendom en antisemitisme. Tijdens een rondleiding vertelt Ruud Smit over de overeenkomsten en verschillen tussen de begraafplaatsen en de keuzes die hij heeft gemaakt. Op de site www.diefranzi.nl is meer informatie te vinden over dit bijzondere project.


Markt- en Wandelconcert

ZUTPHEN - De jonge talentvolle Engelse organist Jas Hutchinson-Bazely is op zaterdag 29 juni om 12:00 uur te beluisteren tijdens het wekelijkse marktconcert in Walburgiskerk te Zutphen. Hij speelt een programma met muziek van G. Böhm (1661-1733), J.S. Bach (1685-1750), Toon Hagen ( * 1959 ) en D. Buxtehude (1637-1707). Zondag 30 juni wordt weer een wandelconcert gegeven vanaf 15.30 uur in de Sint Janskerk Zutphen. En zoals altijd wordt daarna de Lutherse Kerk aangedaan en gaat de wandeling via de Wöhrmannhof, waar het carillon van de Wijnhuistoren zo mooi is te beluisteren. De afsluiting is in de Walburgiskerk. Organist Wim Ruessink bespeelt de orgels van de drie kerken en stadsbeiaardier Frans Haagen het carillon van de Wijnhuistoren. Deelname/Toegang van de concerten is vrij, er is wel een collecte na afloop.