Bovenkamer gebruikt bijdrage voor lessen seniorenboksen

ZUTPHEN - Het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee mag doen in de samenleving. De bijdrage van 2.900 euro is aan de Bovenkamer Zutphen toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen. De Bovenkamer, gevestigd in de Kaardebol, Harenbergweg 1 te Zutphen, organiseert deze zomer twee- tot driemaal per week een activiteit in het kader van 'Bewegen in de Zomer'.

Naast Tai Chi, Meer Bewegen voor Ouderen, Als vanouds dansen en het Ontspanningsuur heeft de Bovenkamer er nu een extra activiteit bij: Seniorenboksen. De organisatie heeft een ervaren docent, de heer Huseyin Çakan, bereid gevonden om dames en heren kennis te laten maken met boksen. Plezier en bewegen staan centraal.

Data bokslessen
Op dinsdag: 16, 23 en 30 juli, 6 en 27 augustus van 14.00-15.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Op donderdag: 18 juli, 1 augustus en 8 augustus van 14.00-15.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Wordt het een succes, dan krijgt het seniorenboksen in september vervolg.

De eigen bijdrage bedraagt 2,50 euro per persoon per keer, te voldoen tijdens de inloop. Een proefles is gratis. Na afloop is er gelegenheid nog samen iets te drinken en na te praten.

Per keer is er voor maximaal 8 deelnemers een plaats beschikbaar. Wie verzekerd wil zijn van deelname, kan zich vooraf aanmelden in de Bovenkamer of via de mail. Voor meer informatie, zie de website.


info@debovenkamerzutphen.com

debovenkamerzutphen.com


Unieke fotografietentoonstelling

ZUTPHEN - Museum Henriette Polak toont t/m 22 september de hedendaagse fototentoonstelling Paradise Lost. De tentoonstelling toont foto's van overweldigende schoonheid met een diepere laag die deze esthetiek versterkt of in twijfel trekt.

De kunstwerken balanceren op de grens tussen werkelijkheid en verbeelding. Paradise Lost is vanaf 6 juli te zien in Museum Henriette Polak. Gelijktijdig met Paradise Lost is in het Stedelijk Museum Zutphen de fotografietentoonstelling Picture this! Schrijven met Licht te zien, met historische foto's uit de collectie van het museum.