Fietsexcursie 'Eetbare Stad'

ZUTPHEN - Geïnteresseerd in een eetbare stad? En weten wat er allemaal mogelijk is om een eetbare stad te creëren? Ga dan op zaterdagmiddag 29 juni mee op excursie en laat je inspireren door bewoners met elkaar verschillende soorten voedselhoeken hebben gecreëerd.

Zutphen heeft een scala aan voedselhoeken. Plekken waar je bessen kunt snoepen of noten kunt rapen en moestuinen waar bewoners eigen groenten verbouwen. Hoekjes die door bewoners zelf zijn gecreëerd en gezamenlijk worden beheerd. Vooral in en om de Zuidwijken zijn mooie voorbeelden te vinden van verschillende soorten voedselhoekjes. Tijdens de fietsexcursie worden hier een aantal van bezocht.

De fietsexcursie is van 14.00 uur tot 16.30 uur en start bij Stadsgoed Helbergen. Aanmelden voor 27 juni via info@stadsvoedselzutphen.nl. Nadere info wordt dan toegestuurd.


IVN-cursus vlinders herkennen

ZUTPHEN - IVN verzorgt dit jaar een cursus Vlinderherkenning. Men leert verschillende soorten dagvlinders herkennen en hoe ze te tellen en de gegevens door te geven aan de Vlinderstichting. De Vlinderstichting gebruikt alle gegevens om de vlinderstand in Nederland bij te houden en overheden te informeren hoe ze bij kunnen dragen aan het behoud van vlinders in de natuur.

Cursusdata: woensdag 26 juni (19.30 uur), theorie; zaterdag 29 juni: excursie (tijd en plaats in overleg). De cursus wordt gegeven door Klaske ten Grotenhuis.
De theorieavond vindt plaats in de Kaardebol, Harenbergerweg 1 te Zutphen. Aanmelden via mail. Kosten: IVN-leden 7 euro: niet leden 9 euro. Vooraf overmaken op: NL19 TRIO 0338 5780 99 t.n.v. IVN afd. Zutphen, ovv: vlindercursus 2019. Max. deelnemers 25 personen.


ktengrotenhuis@kpnmail.nl

ivn.nl/afdeling/zutphen


Stilstaan bij licht in het donker

ZUTPHEN - Zaterdag 22 juni is één van de kortste nachten van het jaar. Om die reden zet de Protestantse Gemeente Zutphen die avond vanaf 20.00 uur de deuren van de Walburgiskerk open om stil te staan bij licht in het donker. Zo is het mogelijk om een kaarsje aan te steken voor mensen die een donkere periode meemaken. Ook is het mogelijk om vanaf de toren de zon te zien ondergaan. Mensen die dat willen, wordt gevraagd zich om 21.30 uur bij de toren te melden. Tot slot is er nog een kleine dienst om 22.30 uur.


Thema-avond over Borderline

ZUTPHEN - Ixta Noa organiseert woensdag 26 juni van 19.00 tot 21.00 uur een thema-avond over Borderline. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het adres is Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9. Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.

Deze avond is Anika Rooke te gast als spreker en ervaringsdeskundige op het gebied van Borderline, een persoonlijkheidsstoornis die gekenmerkt wordt door sterke schommelingen in stemming, emoties en gedrag. Zij zal haar ervaringsverhaal delen, dit aangevuld met passages uit haar boek. Hierop aansluitend gaat een ervaringsdeskundige van Ixta Noa haar ervaringsverhaal met Borderline vertellen.

Ixta Noa heeft het afgelopen jaar thema-avonden over psychische problematiek georganiseerd. Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat meer daarover wil weten.


Koffieochtend in De Lunette

ZUTPHEN - Vanuit de Evangelisch Lutherse Gemeente Zutphen wordt op dinsdag 25 juni van 10.30 tot 12.00 uur in De Brasserie van De Lunette, Coehoornsingel 3, te Zutphen een open koffieochtend en gezellig samenzijn gehouden. Iedereen is van harte welkom. Een diaken en een ouderling van de ELG zijn aanwezig. De gesprekken zijn geheel open en vrij voor iedereen. Ieder mens is het waard om gezien en erkend te worden. Dat is het uitgangspunt waarmee men samenkomt.


Gebedsviering K.B.O. Zutphen

ZUTPHEN - Dinsdag 25 juni wordt er in de St. Janskerk een gebedsviering gehouden ter afsluiting voor de vakantie. In de dienst zal parochiemedewerker Laura van de Kam voorgaan. Aanvang: 14.00 uur. Lokatie: St Janskerk, Nieuwstadskerksteeg. Na afloop is er koffie/thee in de kerk.