Recreantenbasketbalteam RAAD/HO!?! net geen toernooiwinnaar

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag 15 juni organiseerden de speelsters en spelers van RAAD/HO!? het jaarlijks mix-recreanten basketbaltoernooi in sporthal De Kei. Met deelname van mixteams van Deafjumpers, Sparta Nijkerk en SV Twello werd het een zeer geslaagd geheel. Dat was vooral te danken aan de optimale sfeer binnen de teams en tussen de ploegen onderling.

In de eerste ronde verslikte de kampioen van vorig jaar, Twello, zich in Sparta Nijkerk, terwijl RAAD/HO!?! en RAAD/Dragons elkaar niets toegaven en gelijkspeelden. RAAD/HO!?! trad daarna aan tegen Twello en ook dat werd een gelijkopgaande wedstrijd, die door de thuisploeg met één punt verschil werd gewonnen.

Ook de volgende wedstrijd van de thuisploeg tegen Sparta Nijkerk werd een spannende aangelegenheid. Steeds weer wisselende kansen voor beide teams, maar uiteindelijk was het weer het RAAD/HO!?!-team dat in de laatste minuut de zege, met één punt verschil, veiligstelde. De allesbeslissende wedstrijd voor het kampioenschap tegen Deafjumpers werd een ware martelgang: steeds weer draaiden schoten van de ring en er werd amper gescoord. Deafjumpers deelde mee in de misère, maar het verging het doventeam toch net iets beter: het won de wedstrijd met zes punten verschil.

Dat leverde een zeer interessante tussenstand op. RAAD/Dragons zette, na een klein verlies tegen Deafjumpers (18-15), in de voorlaatste ronde in een goede wedstrijd Twello opzij. Daarmee konden bij het begin van de laatste ronde nog vier teams de eerste plaats bereiken: beide RAAD-teams, Deafjumpers en Sparta Nijkerk. In een wonderbaarlijke slotronde, waarbij de uitgespeelde kanshebber RAAD/HO!? alleen nog maar vanaf de zijlijn kon toekijken, verloor Deafjumpers met ruime cijfers van Twello en bleek Sparta Nijkerk ineens opmerkelijk veel sterker dan RAAD/Dragons. Het eindresultaat was dan ook dat Sparta Nijkerk verdiend de eerste plaats behaalde gevolgd door RAAD/HO!?!, Deafjumpers, RAAD/Dragons en Twello.

Versterking recreantenteam gezocht
De speelsters en spelers van RAAD/HO!?! zijn op zoek naar dames vanaf ongeveer 14 jaar om de recreantengroep te versterken. Er wordt tot en met 3 juli gespeeld op de woensdagavond in sporthal De Kei en nieuwe speelsters kunnen de rest van het seizoen geheel vrijblijvend en gratis meedoen.

Verdere informatie is te vinden op de website.


hobasketbalzutphen.jouwweb.nl