De netwerkdag start met een gezamenlijke lunch bij de Lebbenbrugge in Borculo. Foto: PR
De netwerkdag start met een gezamenlijke lunch bij de Lebbenbrugge in Borculo. Foto: PR

Ontgrenzen in Berkelland en bij de burgemeester op bezoek

REGIO - Duitse en Nederlandse vrouwen spreken jaarlijks een aantal keren af om elkaar te ontmoeten. Juist omdat ze gezamenlijk interesses delen of om de verschillen te overbruggen. Sinds 2013 Nederlandse en Duitse vrouwen vormen het netwerk Frauenbrücke Duitsland-Nederland. Op donderdag 4 juli vindt er een netwerkdag plaats in Borculo waarvoor belangstellenden zich kunnen opgeven.

Donderdag 4 juli organiseren zij een excursie waarbij het stukje Nederlandse historie niet los te zien is van de Duitse en waarbij kennismaking met de Nederlandse gemeente de verschillen en overeenkomsten met een Duitse gemeente laat zien. Op de netwerkdag bezoeken de vrouwen eerst om 11.00 uur de Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo, waar het begin van de ontmoeting is tijdens een lunch. Daarna is er een rondleiding en wordt de Nederlands-Duitse geschiedenis verteld. Vervolgens is er een samenkomst in het gemeentehuis van Berkelland in Borculo (Marktstraat 1). Burgemeester Van Oostrum ontvangt daar de Nederlandse en Duitse vrouwen.

Voor deelname, stuur een mail naar: info@evezien.nl of heleen@posthumus.de. De kosten voor de entree inclusief lunch zijn 15 euro. De dag eindigt om 16.00 uur.