Ilse Harmsen als Demi. Foto: PR
Ilse Harmsen als Demi. Foto: PR Foto:

Ilse Harmsen (11) uit Zutphen schittert naast musicalsterren

ZUTPHEN - De 11-jarige Ilse uit Zutphen staat zondag 30 juni samen met professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel in de spotlights tijdens de musical 'Stella in de sterren' in het Stadsschouwburg van Utrecht. Ze mag de rol van Demi spelen.

Leerlingen van alle (40) vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musicalsterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

De jonge Ilse zit nu 3 jaar in de TopClub in Amersfoort. Dat ze Demi, een van de hoofdrollen in de musical 'Stella in de sterren' speelt, brengt wel extra veel repetitiedagen met zich mee, want leerlingen die hoofdrollen vertolken in de grote eindvoorstellingen repeteren extra vaak voor de uitvoering. Geen probleem voor Ilse."Ik ben heel blij met mijn hoofdrol. Met de anderen is het altijd heel gezellig. Wij zijn met zowel meisjes als jongens, dus dat is erg leuk."

De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Ilse auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt ze enorm uit naar haar optreden in die eindvoorstelling. "Ik heb veel zin in de eindvoorstelling. Ik kijk uit naar het ruzie maken met Lucy, en naar de scène met de vier elementen."

Ilse Harmsen als Demi. Foto: PR