Christian Ansink. Foto: PR
Christian Ansink. Foto: PR Foto:

Kunstateliers bezoeken

ZUTPHEN - Aankomend weekend, 22 en 23 juni, worden in heel Nederland kunstateliers opengesteld. Zo ook in Zutphen, de Hoven en Warnsveld. Een kans om achter de schermen te kijken of misschien een mini-workshop te doen bij keramisten, schilders, beeldhouwers tekenaars, fotografen, etc.

Bezoekers kunnen bij de VVV en bij de deelnemers een handige lijst met adressen van deelnemende kunstenaars ophalen, de ateliers zijn ook herkenbaar aan de poster van het Landelijk Atelierweekend. Open van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is overal gratis.


landelijkatelierweekend.nl


Bert Wagendorp presenteert en signeert zijn nieuwe roman

ZUTPHEN - Bert Wagendorp presenteert en signeert zijn nieuwe roman 'Ferrara' op zaterdag 29 juni tussen 15.00 en 16.00 uur bij Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19. Iedereen van harte welkom.

Schrijver en Volkskrant-journalist Bert Wagendorp komt op zaterdag 29 juni vertellen over zijn nieuwe roman Ferrara, een vervolg op zijn succesvolle boek Ventoux. Vijf jaar na Ventoux zien we de vrienden Bart, Joost, David en André terug in fietsstad Ferrara. Daar gaan de vier op zoek naar nieuw perspectief in hun leven. Maar ongecompliceerd wil het bestaan ook in Ferrara niet worden.

Bert Wagendorp (Groenlo, 1956) werkte voor de Volkskrant als sportverslaggever, correspondent in Londen en algemeen verslaggever. Sinds 2006 schrijft hij driemaal per week een nieuwscolumn voor de krant. Zijn debuutroman De proloog verscheen in 1995. In 2013 brak hij door met Ventoux. Die roman werd verfilmd door regisseur Nicole van Kilsdonk. Hierna schreef hij met zijn dochter Hannah het Vader & Dochter boek. In 2017 verscheen de roman Masser Brock.


0575 - 513 512

www.somerentenbosch.nl

info@somerentenbosch.nl


Marktconcert Walburgiskerk

ZUTPHEN - De serie marktconcerten in de Zutphense Walburgiskerk wordt op zaterdag 22 juni om 12.00 uur voortgezet met een optreden van Christian Ansink op trombone en IJsbrand ter Haar Baderorgel. Zij brengen een programma dat begint met een sonate van Benedetto Marcello (1686-1739) en dat via een aantal 19de- en 20ste-eeuwse componisten eindigt Summertime van George Gershwin (1898-1937).

Christian Ansink is sinds 1990 als trombonist verbonden aan Het Gelders Orkest. Hij studeerde trombone aan de conservatoria van Enschede en Rotterdam waar hij in 1993 cum laude afstudeerde als uitvoerend musicus. Naast zijn werk in het orkest speelt hij in verschillende ensembles. IJsbrand ter Haar studeerde orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en aan de Messiaen Academie en had les van onder andere Leo van Doeselaar. IJsbrand behaalde prijzen bij verschillende internationale concoursen. Als organist en dirigent is hij verbonden aan de Grote Kerk te Elst.

De kerk is om 11:30 uur open en de toegang is vrij. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


www.baderorgel.nl


Lezing en Piano door Joris Vincken

ZUTPHEN - Vrijdagavond 21 juni van 20.00 tot 22.00 uur spreekt Joris Vincken in Zutphen ter gelegenheid van zijn nieuwe boek 'Inclusief alles, leven zonder uitzondering'.

Wat als ik het leven omarm precies zoals het nu is? Mezelf liefheb, niet wie ik mogelijk ooit word, maar wie ik nu ben? Werkelijk leven, inclusief alles? Joris spreekt over de rijkdom van dit moment. Hij deelt over zijn persoonlijke ontmoeting met het leven. Naast woorden improviseert hij op de piano vanuit de stilte van zijn hart. Er is ruimte voor vragen, waar een breed scala aan onderwerpen aan bod kan komen.

Wandeling met Joris
Op zaterdagochtend 22 juni van 10.00 tot 12.30 uur is er een wandeling in Zutphen met Joris Vincken. Tijdens de wandeling is er ruimte voor persoonlijke vragen. Start en eindpunt: De Kaardebol, Harenbergweg 1 in Zutphen

Voor meer informatie en entree, zie de website. Aanmelden kan per mail.


jorisvincken.nl

doulapraktijkagathe@concepts.nl


Koninklijk Zutphens Mannenkoor neemt afscheid van dirigent

ZUTPHEN - Het Koninklijk Zutphens Mannenkoor organiseert zaterdag 29 juni om 20.00 uur een zomerconcert ter gelegenheid van het afscheid van dirigent Wim Riefel in de Walburgiskerk te Zutphen. Toegang gratis.


Meer hierover in het Contact van volgende week