Foto: PR
Foto: PR Foto:

Enthousiaste hockeyers gezocht

ZUTPHEN - Dames veteranen A van MHCZutphen zoekt enthousiaste hockeyers om hun team te komen versterken. Alle dames die willen hockeyen in een sportieve, ongedwongen sfeer zijn van harte welkom zich aan te melden. Een keer meetrainen kan ook.

Dames veteranen A van MHCZutphen is een 35+ team dat eens per week traint op donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. De wedstrijden worden op zondag gespeeld. Het team is bij voorkeur op zoek naar dames die eerder al hebben gehockeyd. In september beginnen de trainingen weer. Wie kennis wil maken, is van harte welkom een keer mee te trainen om de sfeer te proeven.

Voor meer informatie of aanmelden, stuur een mail.


judith.koppes@upcmail.nl


Judoka Daan Pot blijft scoren

ZUTPHEN - Daan Pot blijft goed presteren. Tijdens de laatste twee grote internationale judotoernooien heeft hij zowel zilver als brons in de wacht gesleept.

Het laatste toernooi in Polen was extreem zwaar. In de hitte moest hij na lang wachten het opnemen tegen de topjudoka's uit het Oostblok. De Solanincup in Nowasol staat bekend als de heksenketel. Daan Pot wist zich goed staande te houden en met slechts 1 partij te verliezen heeft hij het brons binnengesleept. De Judoka van Judoschool Pot wordt door zijn eigen vader getraind en begeleid. Het zware programma begint zijn vruchten af te werpen, maar de concurrentie is groot. Daan pot laat inmiddels de Nederlandse toernooien links liggen, omdat hij van mening is dat deze toernooien hem onvoldoende voorbereiden voor de absolute top.


Badminton NK Competitieteams 2019

ZUTPHEN - In het weekend van 22 en 23 juni wordt in de Hanzehal te Zutphen het jaarlijks Badminton NK Competitieteams 2019 gespeeld. Toegang tot dit evenement is gratis. Iedereen is beide dagen van harte welkom om te komen kijken naar de vele partijen die gespeeld zullen worden.

De Zutphense badminton vereniging BC Rianto helpt Badminton Nederland bij de organisatie van dit toernooi. Voor de eerste keer zijn alle kampioenen van de bondscompetitie op de NK aanwezig, van de tweede tot en met de negende divisie.

Verder zijn uit bijna alle regio's van Nederland de kampioenen van 11 verschillende klassen in de jeugdcompetitie en mannencompetitie in de Hanzehal aanwezig op 22 badmintonbanen, met als doel het worden van kampioen van Nederland in hun klasse. In totaal doen er 63 teams mee aan dit kampioenschap, 32 uit de divisies en 31 uit de regio's.


Almense Berkelmarathon van Stichting Gorsselse Zwembaden

ALMEN - Deze zomer vindt de Berkelmarathon van Stichting Gorsselse Zwembaden (SGZ) in Almen eerder plaats dan gebruikelijk. Op zondag 7 juli kan men de prachtige zwemtocht in de meanderende Berkel weer volbrengen, onder begeleiding van muziek van jeugdleden van muziekvereniging Juliana in de meevarende Berkelzomp.

Voor de niet-zwemmende jeugd zijn er tijdens de zwemtocht diverse spelactiviteiten op het zwembadterrein. Na afloop geeft de muziekvereniging een spetterend buitenconcert op de ligweide van het zwembad de Berkel. Dit is één van de elf bijzondere activiteiten in het kader van hun 110-jarig bestaan.

Voor de Berkelmarathon kun je kiezen voor een afstand van 750 of 1400 meter. Voor­inschrijven kan tot en met 7 juli aan het loket van zwembad De Berkel in Almen en op de dag zelf kunnen de zwemmers zich opgeven tot 12.30 uur.

De start is om 13.00 uur en de kosten bedragen 7,50 euro, waarvan 2,50 euro voor de Almense actie ovERWINms. De opbrengst hiervan is bestemd voor onderzoek naar de ziekte MS.