Zomerconcert Martinuskerk Warnsveld

WARNSVELD – Zondagmiddag 23 juni om 15.30 uur wordt een zomerconcert gegeven in de Martinuskerk te Warnsveld. Het concert wordt u aangeboden door projectkoor Cantare en het gemengd koor van de Nieuw-Apostolische Kerk. Gedurende een uur staan 60 enthousiaste zangers garant voor een gevarieerd programma.

De twee koren worden ondersteund door een muzikaal ensemble. Daarnaast zullen ook mannenkoor en solisten enkele stukken ten gehore brengen. Op het programma staan bekende en minder bekende stukken variërend van het meeslepende 8-stemmig ‘Jauchzet dem Herrn’ van Mendelsohn Bartholdy tot het gevoelige ‘I have a home beyond the river’ van Clyde Davids.


Zomerse Overtuin met nieuwe expositie

WARNSVELD - Op zondag 23 juni is de Overtuin, Molenstraat 6, van 12.00 tot 17.00 uur weer geopend. Al het gemaaide gras is ondertussen van de velden geruimd en de tuin staat er weer strak bij. Wel is ook de Overtuin getroffen door de stormen van de afgelopen weken, een mooie oude acacia heeft het moeten ontgelden. Het pad naast de omgevallen boom is weer begaanbaar gemaakt, maar het enorme wortelgestel zal er voorlopig nog wel even liggen.Een ware blikvanger in de tuin is de Cornus Kousa naast het terras, die van onder tot boven in bloei staat.

In de galerie is met Pinksteren de nieuwe expositie 'Bewaren' van start gegaan. Onder grote belangstelling vertelde Zenobia van Beek, de kunstenares, haar beweegredenen voor dit thema. Bij het opruimen van de zolder maakte zij een reis door haar leven. De tekeningen, beeldjes, borduursels die ze er vond, zitten vol zeggingskracht over de tijd waarin ze ontstonden. Wat bewaren we eigenlijk en waarom? Toepasselijk was het lied 'Ik zou je in doosje willen doen' wat pianist Sem van Gelder met zanger Gijs Neplenbroek tijdens de opening vertolkten. Zenobia is zondag persoonlijk in de Overtuin en de expositie is nog tot en met 25 augustus te bezichtigen.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575 – 559 989