It's Time for Jazz genomineerd voor BIM Podium Prijs

It's Time for Jazz genomineerd voor BIM Podium Prijs

ZUTPHEN - De Beroepsvereniging Voor Improviserende Musici (BIM) reikt dit najaar de eerste BIM Podium Prijs uit. De BIM wil met deze prijs de kleine jazzpodia in het land een hart onder het riem te steken. Met een financiële bijdrage van 2.000 euro kan het winnende podium artiesten aantrekken die anders buiten het bereik zouden liggen. It's Time for Jazz uit Zutphen is een van de genomineerden. De winnaar wordt in september bekendgemaakt.

De BIM Podium prijs is tevens een beloning voor het trouwe publiek dat geniet van optredens op de kleine jazzpodia. Want de luisteraars maken het mogelijk dat deze muziek op vele plekken gespeeld wordt en dragen zo bij aan een levendige jazzscene. De BIM praat sinds 1971 mee over het kunstbeleid en zet zich in voor de belangen van jazz en geïmproviseerde muziek en musici. Zij streeft naar meer speelplekken en fatsoenlijke beloning voor artiesten. Het bestuur van de BIM heeft voor de BIM Podium Prijs 2019 trombonist/componist Joost Buis als extern deskundige aangetrokken. De geselecteerde podia voor de BIM Podium Prijs 2019 zijn: Brebl (Nijmegen), De Pletterij (Haarlem), Heerlen Jazz, Hot House Leiden, Jazz in Groningen, It's Time for Jazz (Zutphen), Jazz Inverdan (Zaandam), Jazzblazzt (Hunsel), Mahogany Hall (Edam), Plusetage (Baarle-Nassau) en Studio Loos (Den Haag).


Kamerkoor Collegium Vocale Zutphen viert 30-jarig bestaan

ZUTPHEN - Het koor, onder leiding van dirigent Saskia Regtering, heeft circa 35 leden en zingt muziek uit verschillende stijlperioden: van middeleeuws tot 20e-eeuws repertoire. De muziek is a capella of begeleid met een enkel instrument of klein orkest. Doorgaans geeft het koor twee keer per jaar een concert. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan geeft Collegium Vocale op zaterdagavond 15 juni een culinair concert in het Koelhuis te Zutphen.

Het koor brengt tijdens het diner muziek ten gehore van: Samuel Barber, Leonard Bernstein, Edward Elgar, Gabriël Fauré, Wolfgang Amadeus Mozart, Hubert Parry, John Rutter, Camille Saint Saens en Eric Whitacre. Martje van Damme begeleidt het koor op de piano.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn te bestellen via de website. Meezingen met Collegium Vocale? Nieuwe leden zijn welkom. Meer informatie op de website.


www.cvzutphen.nl


Pilot uitbreiding openingstijden legotheek

EEFDE - Het gaat buitengewoon goed met de legotheek Eefde. Het ledenaantal blijft gestaag groeien en de collectie wordt voortdurend aangevuld met nieuwe sets. Naar aanleiding van een onderzoek onder de leden blijkt er behoefte aan uitbreiding van de openingsuren. Omdat iedere dinsdagavond de vrijwilligersgroep aanwezig is in de legotheek, gaat men in 2019 een aantal dinsdagavonden een pilot draaien. De leden kunnen dan tussen 19.00 - 21.00 uur legosets inleveren en lenen.

Deze maand is gestart met de eerste pilot en zodra de zomervakantie voorbij is gaat men de andere pilots draaien. Daarna wordt besloten of de extra openingstijden blijvend worden. De legotheek is gevestigd op: Kazerneplein 6 in Eefde. Men hoeft geen lid te zijn om eens binnen te lopen en de collectie te bekijken. De openingstijden zijn op woensdag van 14.30-18.00 uur, op vrijdag van 15.00-18.00 uur en op zondag van 11.00-14.00 uur. En in juni iedere dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Informatie via de website. Voor meer informatie kan men contact opnemen via mail of telefoon. Het is bij de legotheek niet mogelijk om te pinnen.


www.legotheek.nl

info@legotheek.nl

06-57639399


Alzheimer Cafe Zutphen/Vorden

ZUTPHEN/VORDEN - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert woensdag 19 juni, de derde woensdag van de maand, een Alzheimer Café in Zutphen. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie is het café gratis toegankelijk. Men ontmoet lotgenoten en men kan met elkaar in gesprek over zaken die men meemaakt of bezighoudt .Thema van de maand: Vrijheid en Veiligheid.

Bij dementie komen vrijheid en veiligheid vaak onder druk te staan. Welke mogelijkheden zijn er om met zo min mogelijk beperking van de vrijheid de veiligheid toch zoveel mogelijk te waarborgen? Klaske Suurd en Mieke Voskamp, beide werkzaam als casemanager dementie, vertellen over wat ze tegen komen in de praktijk en geven tips over hoe hier mee om te gaan.

Het Alzheimer Café is in Buurthuis de Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen. Inloop en koffie/thee vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.


Alzheimer Oost-Gelderland: 06 - 1351 4411

www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland