Bandoptredens bij Uffie's

Bandoptredens bij Uffie's

ZUTPHEN - Op zondag 16 juni om 15.00 uur zullen diverse bands, die bij de Muzehof repeteren, optreden tijdens de bandmiddag 'Sunday Pop at Uffie's' bij Uffie's aan de Houtmarkt 71. De volgende bands treden op: NDI, Haddah, No Limits, Imme, De Furtado's, The Optimists. Ook jongeren van de Talentenklas Muziek hebben bands gevormd. Ze spelen pop, soul, funk, jazz en meer. Toegang gratis.


Midzomernachtconcert Frederic Voorn

ZUTPHEN - Op vrijdag 21 juni is het de langste dag en de kortste nacht van het jaar. Traditiegetrouw speelt pianist Frederic Voorn op deze bijzondere dag een sfeervol programma in het Midzomernachtconcert. Frederic Voorn laat werken van JS Bach, CPE Bach, Haydn, Schubert, Chopin en Voorn horen. Aanvang 22.00 uur. Deur open om 21.30 uur. Voor meer informatie en het volledige programma, zie de website.


www.ijsselsalon.nl


Klassiek programma Marktconcert

ZUTPHEN - Het marktconcert van zaterdag 15 juni in de Zutphense Walburgiskerk brengt twee musici voor het voetlicht uit Rotterdam. Sopraan Marleen van Os en organist Martien de Vos brengen een klassiek programma met muziek van o.a. G.F. Händel (1685-1759) , C. Monteverdi (1567-1643), J.P. Sweelinck (1562-1621) en J. Haydn (1732-1809). Het marktconcert begint om 12:00 uur en is vrij toegankelijk. Bij de uitgang is een collecte. De kerk is open om 11:30 uur.

Martien de Vos (1995) studeerde voor zijn Bachelor Orgel af aan het Rotterdams Conservatorium. Improvisatielessen kreeg hij van Hayo Boerema en Aart Bergwerff en hij studeert momenteel voor zijn Master orgel aan het Conservatorium van Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Martien won verschillende prijzen op orgelconcoursen. Marleen van Os heeft passie voor taal en muziek en is werkzaam als vertaler (ENG-NL) en redacteur maar ook als zangeres (sopraan) en zangdocente. Sinds 2015 studeert zij klassieke zang bij Charlotte Riedijk aan het Codarts in Rotterdam. Marleen is regelmatig te horen als soliste bij concerten en recitals, en neemt deel aan koorprojecten van onder andere het Rotterdam Symphony Chorus en de EuropaChorAkademie.


www.baderorgel.nl


Luisteren naar zomerse jazzmuziek

ZUTPHEN - Donderdagavond 20 juni is er weer livemuziek te horen bij Nic & ik Wine and Food in Zutphen. Zangeres Fleur Tolman en haar partner gitarist en songwriter Frank Ong-ALok komen de gasten verblijden met zomerse jazzklanken. De band 'Flower to the People' heeft een onvergelijkbaar eigen geluid. Hun stijl is een kruisbestuiving tussen folk, jazz, blues, latin, pop en world. De toegang is gratis.


Swingende orgelbattles

ZUTPHEN - Een van de beste live acts van Nederland komt naar Het Koelhuis: PUUR Cultuur presenteert op vrijdag 21 juni Orgel Vreten. Aanvang 20.30 uur.

Thijs Schrijnemakers en Darius Timmers zitten tegenover elkaar op het podium en gaan het gevecht aan op hun hammondorgels. Zet daarbij drummer Henri van den Berg, bassist Jan Teertstra en sousafonist Arno Bakker en de zaal staat op zijn kop! Het duel is groter dan ooit met deze uitgebreide bezetting.

Locatie: Coenensparkstraat 1, Zutphen. Kaarten via de website of aan de deur.


www.hetkoelhuis.nl


Tentoonstelling Bewegend licht

ZUTPHEN - Op 16 juni opent de verkooptentoonstelling 'Bewegend licht' van Christiaan Kuitwaard in de IJsselsalon, IJsselkade 21 in Zutphen. Om 15.00 uur zal de kunstenaar over zijn laatste werk vertellen. De tentoonstelling is tot en met 27 juli 2019 te zien in de weekenden van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

In zijn schilderijen, tekeningen en aquarellen onderzoekt Christiaan Kuitwaard (Sneek 1965) de werking van licht en schaduw. Hij schildert stille objecten en verstilde landschappen, waarbij onderwerpen opdoemen, verschijnen en verdwijnen. Museum Belvédère organiseerde in 2017 een solo tentoonstelling waarbij het rijk geïllustreerde boek 'licht en stilte' verscheen. Zijn werk is o.a. opgenomen in de collecties van: Fries Museum, Museum Belvédère, Drents Museum, Stedelijk Museum Kampen, FB Oranjewoud, AFI-collectie, VU ziekenhuis Amsterdam, Ottema Kingma Stichting

De tentoonstelling loopt gedeeltelijk gelijk met de expositie van Christiaan Kuitwaard in Museum More, Gorssel.