Team TienTonTalent won de Noabergames. Foto: Marcel Rouwenhorst
Team TienTonTalent won de Noabergames. Foto: Marcel Rouwenhorst Foto:

Geslaagde Pubquiz en Noabergames op Oranjefeest Leesten/Warken

LEESTEN/WARKEN - Het Oranjefeest Leesten Warken werd dit jaar beide dagen door zo'n 200 mensen bezocht. De feesttent op 't Holtslag zat vrijdagavond al vroeg vol met 20 teams en vele toeschouwers voor de pubquiz. Aan de hand van vragen, foto's en videofragmenten werd bepaald wie de meeste kennis had van Leesten-Warken, de Oranjevereniging, dialecten en agrarische onderwerpen. Verder moesten foto's van huizen en bewoners herkend worden.

Na een gelijke stand van 'team Lochemseweg' en de 'Warkense Chicks' gaf team Lochemseweg het beste antwoord op de vraag hoeveel procent van de vrouwen hun man een goede klusser vindt (64) en kon zich winnaar noemen. De formatie Dudes of Hengel zorgde voor een swingende invulling van het tweede deel van de avond.
Voor zaterdag stonden naast de traditionele onderdelen, zoals de kinderspelen, vogelschieten en schijfschieten, de Noabergames op het programma. In deze zeskamp-achtige spelvorm namen acht teams het in een vijftal spellen tegen elkaar op. Na de eerste vier spellen streden 'team Ooievaar' en team 'TienTonTalent' het spectaculaire finalespel om de eerste en tweede plaats en kwam TienTonTalent als winnaar uit de bus. Steffy Rouwenhorst en Ilse Kappert kregen verschillende keren luid applaus voor het organiseren van zowel de pubquiz als de Noabergames. Het vogelschieten werd geopend door wethouder Laura Werger en voor de tweede keer in de geschiedenis van de oranjevereniging gewonnen door een vrouw: Sietzke Rouwenhorst werd samen met de winnaar van het jeugdvogelschieten Maik Maaldering aan het einde van de middag gehuldigd. Het ringsteken moest vanwege het weer geschrapt worden.


Meer foto's op contactzutphen.nl

Winnende schot vogelschieten Sietske Rouwenhorst.Foto: Joke de Vries
Gezellige drukte op het feestterrein. Foto: Joke de Vries
Laura werger spreekt de feestgangers toe voor de start van het vogelschieten. Foto: Ineke Hissink
Laura Werger wordt verwelkomd door de voorzitter. Foto: Ineke Hissink
Nieuwe schutterskoningin Sietzke Rouwenhorst neemt de prijs in ontvangst. Foto: Joke de Vries