BuurtAED-actie Boslaan van start

BuurtAED-actie Boslaan van start

WARNSVELD - De Boslaan in Warnsveld start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie is te vinden onder ''Boslaan Warnsveld' op de website van BuurtAED.nl.

Initiatiefnemer van de actie Mart Breedeveld: "Als alle adressen aan de Boslaan 100 euro doneren hebben we een AED in de straat hangen, dat redt levens!". De eerste donaties zijn al binnen.

Elk jaar krijgen zo'n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo'n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo'n '6-minutenzone' te maken zijn 30.000 AED's nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED's aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer over de mogelijkheden op de website.


www.buurtaed.nl


Financieel consumentenrecht

WARNSVELD/ZUTPHEN - Jeroen Wendelgelst van De IJsselstad Juristen geeft op woensdag 19 juni een lezing met als titel 'De bank de baas? Uw rechten als klant.' Hierin wordt ingegaan op de rechten van klanten tegenover hun bank, onder andere bij problemen met hun hypotheek of beleggingen.

Locatie: De Eekschuur, Bonendaal 2, Warnsveld. Aanvang: 19.30 uur. Deelname is mogelijk na aanmelding via de website.


www.ijsselstadjuristen.nl/lezingen