Milan Altena (14) uit Zutphen ontvangt de cheque van organisatoren Dietmar Serbee (r) en Arjen van der Sar van Rotary Gorssel. Foto: PR
Milan Altena (14) uit Zutphen ontvangt de cheque van organisatoren Dietmar Serbee (r) en Arjen van der Sar van Rotary Gorssel. Foto: PR Foto:

Spieren voor Spieren Rally brengt 15.000 euro op

GORSSEL - De vijfde editie van De Spieren voor Spieren Rally, georganiseerd door Rotary Gorssel, bracht zaterdag een record van 64 equipes aan de start. De opbrengst voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen kwam, mede dankzij de bijdragen van veel sponsoren uit de regio, uit op 15.000 euro.

Opvallend aan deze lustrumeditie was dat de deelnemers uit heel Nederland en zelfs België kwamen – zowel onervaren rijders als rally-experts. De rally heeft in vijf jaar een reputatie opgebouwd als een sportief, uitdagend, maar vooral ook toegankelijk en gezellig evenement. De ruim 200 kilometer lange tocht, die begon bij De Oldenhof in Gorssel, voerde via Salland en het Vechtdal naar de finish op de Holterberg.

Onder de deelnemers was een groot aantal klassieke en exotische auto's, waaronder talloze cabrio's. Die hielden het dak aanvankelijk dicht vanwege de wind en een enkele bui, maar in de loop van de dag liet ook de zon zich zien. De strijd om de winst leverde zowel in de Sport- als de Tourklasse veel spanning op, met minimale verschillen in de top. De winst in de sportklasse was voor Joris Buijs en Jaap Verplanken in een Rolls Royce Silver Shadow II uit 1975, de Tourklasse werd gewonnen door Johan Goorhuis en Paul Tempelaars in Mercedes-Benz 350 SL uit 1972.

Een bijzondere genodigde bij de prijsuitreiking was Milan Altena (14) uit Zutphen, Kinderambassadeur van Spieren voor Spieren. Milan, die de spierziekte FSHD heeft, legde de deelnemers en het publiek van de rally uit hoe zijn leven met de ziekte eruitziet en dat de opbrengst van de rally aan belangrijk onderzoek wordt besteed.

V.l.n.r.: Paul Tempelaars en Johan Goorhuis (winnaars Tourklasse) en Erno en Miranda Reuvekamp, die tweede werden. Foto: PR