Mazzeltov werd met de cd 'Mishpoge' in 2005 genomineerd voor een Edison. Foto: PR
Mazzeltov werd met de cd 'Mishpoge' in 2005 genomineerd voor een Edison. Foto: PR Foto:

Klezmer en Jiddische muziek bij Het Wereldlokaal

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 16 juni brengt de groep Mazzeltov, samen met zangeres Rolinha Kross, bruisende Klezmer en swingende balkanritmes in Het Wereldlokaal, Vispoortplein 16, te Zutphen. Aanvang 12.00 uur.

Al meer dan 20 jaar speelt Mazzeltov de sterren van de hemel op diverse podia en feesten. De band richt zich vooral op het Jiddische lied. Veel van deze muziek is ontstaan als een mengeling van Joodse muziek en Oost-Europese volksmuziek. Het is muziek met een lach en een traan, dansbaar en gevoelig. Het publiek kan genieten van bruisende klezmer, melancholische melodie├źn, swingende zigeunermuziek, ingetogen liefdesliedjes en sappige verhalen. De groep maakte inmiddels 6 cd's. De cd 'Mishpoge' werd in 2005 genomineerd voor een Edison.
Rolinha Kross behoort tot de top van de Nederlandse vertolkers van het Oost-Europese en Jiddische lied. Al jarenlang is zij te gast op alle grote Nederlandse en buitenlandse podia voor wereldmuziek. Haar stijl is een fusion van jazz, Balkan en Jiddische muziek, Klezjazz: een 'cross-over' van stijlen die verbinding hebben met haar eigen culturele achtergrond.

Voor het lunchconcert is er een aantrekkelijke spijskaart. Parkeren kan aan de Martinetsingel. Entree: 15 euro (scholieren 10 euro, kinderen 6 t/m 12 jaar, asielzoekers en minima 5 euro). Reserveren: via info@wereldmuziek.nl en maak het juiste bedrag over naar bankrekening NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. Men kan ook aan de zaal betalen, in contanten.


www.wereldmuziek.nl