Tenny van der Voorn en Joyce van Eldik trainen voor de Achterhoekse Unieke Spelen. Foto: Miriam Szalata
Tenny van der Voorn en Joyce van Eldik trainen voor de Achterhoekse Unieke Spelen. Foto: Miriam Szalata Foto:

Trainen voor de Achterhoekse Unieke Spelen

Nieuw sportevenement voor alle mensen met een beperking uit de Achterhoek

AALTEN - Aan de vooravond van de Achterhoekse Unieke Spelen trainen Tenny van der Voorn en Joyce van Eldik bij Rob's Sports in Aalten. Het tweetal doet tijdens het sportevenement, dat in het weekend van 22-23 juni wordt gehouden, mee aan bocce, een soort jeu des boules. Om goed voor de dag te komen moeten ze hun spieren trainen en conditie op peil houden, zo beamen ze.

De Achterhoekse Unieke Spelen is een nieuw sportevenement voor alle mensen met een beperking, die wonen in een van de acht Achterhoekse gemeenten. Op zaterdag 22 juni is er een sportdag op Sportpark Zuid in Aalten. Behalve aan bocce kunnen de deelnemers meedoen aan voetbal, beachvollybal, atletiek en wielrennen. Ook zijn er demo's en clinics van diverse andere sporten en wordt een spellenkermis gehouden. Op zondag sluiten de deelnemers aan bij de Triathlon Aalten met een eigen aangepaste versie van de zwem-fiets-hardloopwedstrijd.

Wie mee wil doen aan de Achterhoekse Unieke Spelen, kan zich nog tot 15 juni opgeven via de website. Tenny van der Voorn en Joyce van Eldik verheugen zich er al op.

Opgeven kan nog tot 15 juni via de website

De twee vrouwen wonen aan de Vlierbeslaan, in een woonlocatie van Estinea. "We willen heel graag samen in een team'', zegt Joyce. Voor haar is bocce een nieuwe sport, Tenny deed vorig jaar mee aan de Special Olympics en ging met een prijs naar huis, vertelt ze. "Ook dit jaar wil ik wel weer een prijs winnen.'' Daar kan haar sportmaatje zich alleen maar bij aansluiten.

De Achterhoekse Unieke Spelen wordt een groots evenement waar zich naast Estinea ook Elver, stichting De Lichtenvoorde en Zozijn als grote bekende zorgorganisaties bij hebben aangesloten. "Daarnaast hebben we ook organisaties aangeschreven die wat minder gevestigd zijn in de Achterhoek. Ook de zorgboerderijen hebben we benaderd'', aldus Boudewijn Inja van BrichbouW, een van de leden van de werkgroep achter het sportevenement.


www.achterhoekseuniekespelen.nl