FC Zutphen (zat.) degradeert na 3-2 nederlaag

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft het afgelopen zaterdag tegen Rouveen niet kunnen redden, en verloor met 3-2. De nederlaag was uiterst zuur, omdat het veldspel goed was. Maar de doelpunten werden te gemakkelijk weggegeven. En dat in de tweede helft tegen 10 man en met een aansluitingstreffer, die al in de 46ste minuut viel, dit voordeel niet kon worden benut.

Op het prachtige sportcomplex van Rouveen was het een sfeervol gebeuren met veel supporters vanuit Zutphen. FC Zutphen trad bijna compleet aan met alleen Hidde van Kalker die niet fit was, waardoor Jelle Macare, als rechtsback begon.

De harde wind stond strak over het veld, en direct vanaf de aftrap zocht Rouveen vol de aanval. Door FC Zutphen werd een overtreding gemaakt. Uit de vrije trap die hoog in de 16 meter werd gebracht ontstond een onoverzichtelijke situatie, waarbij spits Jean Paul Hooikammer het meest besluitvaardig was en de bal in het doel schoof. Daardoor onstond al na 50 seconden de 1-0.
FC Zutphen zocht daarna vol de aanval, waardoor mogelijkheden ontstonden. Nathan Greven schoot net naast en even later was er een kopbal van Niek Bakkerweerd, die net naast het doel belandde. De achterhoede van FC Zutphen had echter de handen vol aan de zeer sterk spelende spits Daimen Schra.
En een overtreding op deze speler had een vrije trap tot gevolg in de 15de minuut.
Herwin Talen posteerde zich achter de bal en schoot keihard van zeker 25 meter de bal in de kruising: 2-0. Aan de andere kant was het Jelle Macare die daarna een vrije trap kreeg die in de handen van doelman Daan Kattenberg belandde. Even later was het Hooikammer die opnieuw een goede mogelijkheid kreeg, maar zijn inzet ging net naast.

In de 35e minuut kwam FC Zutphen op 2-1. Een goede combinatie tussen Rik Vlutters en Jesse de Vries zorgde voor een goed schot van Vlutters. Doelman Kattenberg had de bal niet klem waarna Nathan Greven kon scoren.
FC Zutphen kreeg echter onvoldoende grip op de sterk spelende Daimen Schra.
Deze zorgde met een goede actie in de 41ste minuut voor veel gevaar, doordat de Zutphen verdediging niet goed ingreep. De bal werd teruggelegd op Jarno Domine, die met een uitstekend geplaatst schot voor de 3-1 zorgde. Vlak voor rust kon deze speler vertrekken nadat hij tegen zijn tweede gele kaart op liep.

Na de rust was het bij de eerste aanval raak. De goed leidende scheidsrechter Rutgers legde bal op de stip na hands van een verdediger van Rouveen. Niek Bakkerweerd schoot de penalty prima raak en dat betekende in de 46ste minuut de 3-2.

Marijn Sangers greep bekwaam in toen Daimen Schra alleen voor hem op dook. Na de wissel in de 60ste minuut, waarbij David te Slaa kwam voor Luuk Meijer, ontstonden er mogelijkheden. Rik Vlutters zag de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaan na een goede actie van Nathan Greven. Laatstgenoemde en Jesse de Vries zorgden voor der meeste dreiging. Een uitstekende actie van Jesse de Vries, waarbij de verdediging uit elkaar gespeeld was, zorgde voor een goede voorzet, maar iedereen miste de bal.
In de 72ste minuut kwam jeugdspeler Sem Veeger voor Jelle Macare. Bij zijn eerste balcontact verwerkte hij een voorzet uitstekend, maar zijn volley werd met veel moeite door doelman Kattenberg gekeerd. In de daaropvolgende aanval schoot Sem Veeger de bal net naast het doel.

De technische staf bracht Michiel van der Beek in de 80ste minuut voor Jort Bleumink.
Maar Rouveen verdedigde massaal en wist het spel van de Zutphenaren, die steeds onnauwkeuriger werden, prima te vertragen en te ontregelen. Hierdoor lukte het de Zutphenaren niet om tot scoren te komen, en was de degradatie naar de derde klasse een feit.