Boven: Iris, Eline, Maura, Niene, Merit en Michelle. Onder: Lotte, Laura, Zoë, Jasmijn en Linde. Foto: PR

Geweldige afsluiting seizoen voor meiden van SZG Zutphen

ZUTPHEN - Zaterdag 1 juni waren de toestelkampioenschappen in Hengelo (O) voor de turnsters van de derde en vierde divisie. Dit is een wedstrijd waaraan de meisjes vanaf jeugd 1 mogen deelnemen en zij kunnen dan alvast hun oefeningen van de keuze-oefenstof laten zien. Voor deze wedstrijd mag er ingeschreven worden op toestellen naar keuze en worden er per toestel medailles uitgereikt.

In wedstrijd 1 turnde Iris Sievers in de categorie Jeugd 2 supplement E (derde divisie). Zij turnde op vloer, brug en balk. Op balk begon zij erg goed en liet een nieuwe gymnastische sprongserie zien, waardoor zij een erg hoge moeilijkheidswaarde van haar oefening liet zien. Aangezien ze haar oefening ook erg netjes turnde, leverde dit met een flinke voorsprong op de nummer 2 het goud op voor haar! Op vloer werd ze 14de. Op brug werd duidelijk dat tempo in de oefening erg belangrijk is, ze verdiende hiermee brons.

In wedstrijd 2 was het een drukke wedstrijd, Zoë Zeevalkink turnde in de categorie Jeugd 1 supplement E (derde divisie) en Jasmijn ter Mul, Lotte Kramer, Laura Welle en Linde Biesterbosch turnden in de categorie Jeugd 1 supplement F (vierde divisie). Op vloer lieten ze allemaal nieuwe series zien. Dit resulteerde in twee medailles, één voor Linde (zilver) en één voor Zoë (goud) en een 6de plek voor Lotte en 10de plek voor Jasmijn. Op sprong mocht Linde het brons mee naar huis nemen. Zoë werd 8ste en Laura 6de. Op brug was het Zoë die brons haalde. In de andere baan ging het zelfs zo goed dat Laura 2de (zilver), Lotte 3de (brons), Jasmijn 8ste en Linde 10de werden. Tenslotte op balk, werd Zoë met een dijk van een oefening eerste (goud) en eindigden Laura en Jasmijn met hun 4de en 5de plek net naast het podium, Linde werd 7de en Lotte 9de.
In wedstrijd 4 turnden de Senioren supplement C, Eline Huisman en Michelle Goedhart. Op vloer liet Michelle haar nieuwe oefening voor het eerst zien, met een hoge moeilijkheidswaarde en werd hiermee 11de, Eline werd 24ste op vloer. Op sprong werd Michelle 13de en Eline 15de. Op brug waren er maar twee turnsters waarvan de eis voor de opzwaai werd geteld, Eline was een van deze turnsters en dat zorgde ervoor dat zij op een 3de plek kwam (brons) en Michelle eindigde als 13de. Op balk lieten ze mooie oefeningen zien, met een aantal nieuwe combinaties, wat ervoor zorgde dat Eline 7de en Michelle 15de werd.

In de laatste wedstrijd turnden de Senioren supplement D, Merit Huisman, Maura Mol en Niene van Beek. Op balk turnden Maura en Merit nieuwe gymnastische sprongseries, wat ervoor zorgde dat Maura 12de werd en Merit het goud mocht ophalen. Op vloer werd Niene werd 6de en Merit mocht het goud mee naar huis nemen. Op sprong behaalde Maura een 2de plek en dus het zilver en Merit werd 9de. Op brug werd Maura 16de, Merit 12de en Niene werd eerste en behaalde goud.

Deze meiden hebben SZG weer even op de kaart gezet, door maar liefst 14 keer het podium te halen.