Foto: PR
Foto: PR Foto:

Nationale Parken Tocht biedt geoefende en beginnende fietser uitdaging

GORSSEL - WTC Gorssel houdt zondag 16 juni een Nationale Parken Tocht, met routes van 75, 90, 120, 165 en zelfs 210 kilometer. Start en finish is Voetbalvereniging Gorssel, Markeweg 10 in Gorssel. Start vanaf 08.00 tot 10.30 uur en voor de langste afstanden tot 09.00 uur.

De routes gaan onder andere over de Sallands Heuvelrug, de Luttenberg en Lemelerberg en Nationaal Park de Veluwezoom.
Door de verschillende routes met elkaar te combineren ontstaat De Nationale Parken Tocht en is het mogelijk om de 165 en 210 kilometer te rijden. Langs de route staan er op diverse punten verzorgingsposten met sportdrank en versnaperingen.

Na aankomst is er een mogelijkheid om jouw fiets te parkeren in de bewaakte fietsenstalling. Zo kan je gerust blijven hangen voor een hapje en een drankje. Voor meer informatie en incshrijven (kan ook op dag zelf nog), zie de websites.


wtcgorssel.nl

facebook.com/wtcgorssel


Achterhoekse toernooien klaar voor toernooiseizoen 2019

ACHTERHOEK - Het toernooiseizoen staat weer voor de deur en de vijf grote internationale Achterhoekse toernooien zijn al sinds het najaar van 2018 bezig om weer een prachtig deelnemersveld naar de mooie Achterhoek te halen. Helaas heeft het Ten Brinke Bouw Tournament in Varsseveld het toernooi dit jaar moeten afgelasten, maar we gaan uit van een goede comeback in 2020. De goede organisatie, de Achterhoekse gastvrijheid, de sterke tegenstanders en de geweldige sfeer op al deze toernooien zijn voldoende argumenten voor de Nederlandse en buitenlandse topclubs om ieder jaar opnieuw naar het Oosten van Nederland af te reizen en hun voetbalkunsten te vertonen op de velden in Groenlo, Ruurlo, Terborg, Zieuwent en Zutphen. En de organisaties weten ieder jaar opnieuw de toeschouwers te verrassen met leuke, aantrekkelijke nieuwe deelnemers.

Namen als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Memphis Depay waren ooit in de Achterhoek actief, net zoals de huidige sterren in de Engelse Premier League Leroy Sané (Manchester City) en Bernd Leno (Arsenal). En al die jeugdspelers die, in welke leeftijdscategorie dan ook, op de Achterhoekse toernooien hun talenten laten zien, willen graag van hun hobby hun beroep maken. De droom van een mooie carrière in het profvoetbal is dan ook van hun gezichten af te lezen. Velen zijn inmiddels daar gearriveerd en zien we wekelijks schitteren op de Europese velden en zij willen dolgraag in hun voetsporen treden.

In Groenlo, Ruurlo, Terborg, Zieuwent en Zutphen verschijnen dit jaar meer dan 50 ploegen aan de start in vier verschillende leeftijdscategorieën. Tussen eind mei en half juni vinden vier van deze toernooien plaats, terwijl het toernooi van FC Zutphen in de laatste week van augustus zal worden gehouden.
De aftrap van deze vijf toernooien vond plaats in Terborg op 31 mei en 1 en 2 juni. Het Pinksterweekend zijn Ruurlo en Zieuwent gastheer van hun toernooien, terwijl half juni het Internationaal Marveldtoernooi in Groenlo gehouden wordt. Eind augustus is FC Zutphen de laatste op de Achterhoekse toernooikalender in 2019.

Terborg
Voor de 40ste keer wordt dit jaar het Terborg toernooi georganiseerd en veel voetballiefhebbers zullen wederom sportpark De Paasberg met een bezoek vereren. Talentvolle spelers proberen zich in de kijker te spelen van de vele scouts die dit toernooi jaarlijks bezoeken.
Net als in de afgelopen jaren zijn er weer twee deelnemers uit Brazilië. Dit jaar zijn dat Flamengo en Palmeiras. Ook Ajax Cape Town uit Zuid-Afrika zal opnieuw acte de presence geven in Terborg. Verder verdedigen het Deense FC Midtjylland en de Engelse clubs Liverpool FC en Tottenham Hotspur de Europese kleuren. De Nederlandse eer zal worden hooggehouden door de spelers van De Graafschap en Vitesse.

Vijf grote internationale voetbal- toernooien in Groenlo, Ruurlo, Terborg, Zieuwent en Zutphen

Ruurlo
Het Karel Stegeman Toernooi wordt dit jaar tijdens het Pinksterweekend voor de 35ste keer georganiseerd. Deze keer met de Tsjechisch kampioen SK Sigma Olomouc, WKS Slask Wroclaw uit Polen, Odense BK (Denemarken), FK Radnicki Niš uit Servië en sc Heerenveen uit eigen land als nieuwe namen. Kalmar FF, winnaar van het KST 2018, en Halmstads BK uit Zweden, het Slowaakse SK Slovan Bratislava en KV Mechelen (België) zijn de overige buitenlandse deelnemers en uit Nederland komen Sparta Rotterdam, De Graafschap en VV Ruurlo O21 aan de aftrap. In totaal zijn spelers uit acht verschillende landen actief op sportpark 't Rikkelder in Ruurlo.

Zieuwent
Ook tijdens het Pinksterweekend is het Seesing Tournament in Zieuwent, dat alweer voor de 17de keer wordt georganiseerd. AC Milan is de meest aansprekende naam bij dit toernooi voor spelers onder 12 jaar. De Italianen waren nog maar zelden in de Achterhoek te bewonderen. Verder keert OSC Lille terug op het Seesing Tournament. Bayer 04 Leverkusen en RSC Anderlecht maken het buitenlandse deelnemersveld compleet. Helaas gaat de komst van het Mexicaanse TEC Monterrey niet door, maar gelukkig is De Graafschap bereid gevonden om de opengevallen plek in te nemen. De Nederlandse eer wordt verder verdedigd door de Nederlandse top vier Ajax, Feyenoord, PSV en AZ. En natuurlijk wordt de regionale eer verdedigd door de spelers van RKZVC aangevuld met enkele regionale voetbaltalenten.

Groenlo
Het Internationaal Marveldtoernooi in Groenlo wordt dit jaar voor de 30ste keer georganiseerd op sportpark Den Elshof in Groenlo. Nieuwe namen zijn het Turkse Altinordu en de Puskás Akadémia uit Hongarije, terwijl Paris Saint-Germain, Manchester City en Chivas Guadelajara uit Mexico terugkeren bij dit toernooi voor spelers onder 15 jaar. In totaal zijn er twaalf ploegen uit zeven verschillende landen en twee verschillende continenten die hun krachten meten op 14, 15 en 16 juni 2019.
Atletico Madrid en FC Barcelona zullen voor de Spaanse inbreng zorgen, terwijl Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en uiteraard s.v. Grol de Nederlandse kleuren zullen verdedigen.

Zutphen
Sinds 2016 is FC Zutphen gastheer van een internationaal U13 voetbaltoernooi. In augustus van dat jaar werd voor het eerst op sportpark 't Meijerink gespeeld en Feyenoord was de eerste winnaar. Ook het daaropvolgende jaar werden de Rotterdammers toernooiwinnaar. In 2018 was AZ de winnaar, na een 1 – 0 overwinning op RSCA Anderlecht in de finale. Op 23, 24 en 25 augustus 2019 zal de vierde editie worden georganiseerd. Het deelnemersveld zal bestaan uit onder andere RSC Anderlecht, AZ, Bayer 04 Leverkusen en Feyenoord.