Tijdens het DELA Eredivisie Beach komen een aantal internationale teams in actie. Foto: PR
Tijdens het DELA Eredivisie Beach komen een aantal internationale teams in actie. Foto: PR Foto:

Programma en financiering Pinkster Beach Event helemaal rond

ZUTPHEN - Ook dit jaar organiseert Beach Center Zutphen-Warnsveld in het Pinksterweekend een Beach Spektakel in Zutphen. Met hulp van meer dan 100 vrijwilligers wordt er weer een prachtig en divers programma aangeboden met voor elk wat wils. Met de steun van veel betrokken inwoners, bedrijven en bezoekers van het evenement en de gemeente Zutphen is de financiering inmiddels ook helemaal rond. Dat wordt weer vier dagen genieten rondom de Beach Arena op de Groenmarkt en bij het Beach Center op de accommodatie van KVZ.

Vrijdag 7 juni worden er op de Beach Arena op de Groenmarkt toernooien gespeeld door het Voortgezet Onderwijs, het asielzoekerscentrum, door G-sporters en door bedrijven.

DELA Eredivisie Beachtoernooi
Op zaterdag 8 en zondag 9 juni komen de beste beachvolleyballers en -balsters van Nederland naar Zutphen voor het DELA Eredivisie Beachtoernooi. Er komen een aantal internationale topteams in actie bij de dames, zo doet de regerend Europees kampioen mee, Sanne Keizer en Madelein Meppelink, en een Spaans duo. Lauri Luijken zal in haar eigen stad alles geven om ver te komen. De lokale speelster zal met haar partner Ana Rekar weer op de massale steun van het thuispubliek kunnen rekenen.

Activiteiten Beach Center
De wedstrijden van de DELA Eredevisie worden niet alleen op de Beach Arena op de Groenmarkt gespeeld, maar ook op de beachvelden van Beach Center Zutphen-Warnsveld. Op zaterdagmiddag en –avond is daar bovendien van alles te beleven voor de jeugd. Iedereen is welkom om gratis te genieten van leuke en spectaculaire activiteiten, zoals een stormbaan, bubbleball, archery attack en bossaball. Vanaf 18.00 uur is er een barbecue in de sfeer van een Beachparty. Naast de vrijwilligers die zich tijdens het Pinksterweekend inzetten voor het Beach Event, is iedereen die mee wil genieten van harte welkom voor 10 euro per persoon (kinderen 6 euro). Opgeven kan via marit.montagne@gmail.com.

Met hulp van 100 vrijwilligers en steun van inwoners, bezoekers en bedrijven is het weer gelukt

Speciale zondagavond
Op zondagavond is er na de finale van de DELA Eredivisie een speciaal programma op en rond de Beach Arena op de Groenmarkt, omdat die avond ook de Roparunners weer door Zutphen komen. Na een demonstratie Beach Rugby van The Pickwick Players uit Deventer en een demonstratie Cross Fit , volgt het King & Queen of the Court voor volleyballers uit Zutphen en omgeving.

De bewoners en de horeca van de Groenmarkt genieten samen van een gezellige barbecue met akoestische muziek en fakkels, die in het zand blijven staan om de sfeer voor de doorkomende lopers nog verder te vergroten.

Maandag 10 juni wordt het evenement afgesloten met een Beach voetvolley toernooi en nogmaals een demonstratie Cross Fit.

Veel steun van inwoners, bezoekers en bedrijven
Iedereen die het evenement een warm hart toedraagt, kon de afgelopen weken virtueel een kuub zand voor de Beach Arena kopen voor 10 euro. Dat hebben veel inwoners, bezoekers en ondernemers gedaan. Er is inmiddels 250 kuub Beachzand verkocht. De organisatie heeft daarnaast veel bedrijven bereid gevonden om sponsor te zijn van het Beach Event en ook de gemeente Zutphen levert een financiële bijdrage. Met een aantal plaatselijke bedrijven is een goede deal gesloten over werkzaamheden die zij voor het evenement doen. Zo hebben Wissels Groep en Reinds BV de handen ineen geslagen voor het opbouwen en afbreken van de Beach Arena tegen een meer dan schappelijke prijs. Boels BV is hier nauw bij betrokken en levert ondersteuning bij de realisatie. GMB Bioenergie transporteert het bij hen opgeslagen zand van vorig jaar naar de Groenmarkt en haalt dit op dinsdag ook weer op. Met al deze steun is het gelukt om het evenement ook financieel weer rond te krijgen.