Buitenkunstig Gorssel: bijzondere acts, lekkernijen en een streekproductenmarkt

GORSSEL - Het gratis festival Buitenkunstig in het hart van Gorssel op zondag 16 juni vindt alweer voor de tiende keer plaats. Het biedt een gevarieerd programma voor jong en oud: kunst en brocante, straattheater, streekproducten, een plein voor kinderen, muziek en een gezellig foodplein.

Het team Buitenkunstig is enthousiast over de programmering. Het is altijd weer spannend of het lukt om een programma te vullen met publiekstrekkers en het moet natuurlijk aantrekkelijk zijn voor bezoekers van alle leeftijden. Het team is ervan overtuigd dat ze hierin goed geslaagd is.

Het programma heeft zeker bijzondere acts en een aantal leuke verrassingen: een festivalshow met luchtacrobatiek en trampoline-act, de Gele Verhalenbus, een goochelende karikaturist, de Stone Age Rocks, levensgrote stenen, de Sweet Chefs animatie en dan nog de dame die All that Jazz zingt en een dame die het ouderwetse speeldoosje tot leven brengt. Voor de kinderen is Chonk er, de koning van de speeltuin met de luie wip, de bellenblaas fiets en de spinning sofa.

Naast de brocante- en kunstmarkt, is er dit jaar ook weer een streekproductenmarkt. In totaal zullen er ongeveer 100 kramen zijn. Bezoekers kunnen aan het einde van de dag met een goed gevulde tas vol lekkernijen uit de streek weer naar huis.

Het team Buitenkunstig verwacht dat het een topdag wordt en nodigt iedereen uit om te komen genieten van kunst, cultuur en gezelligheid op zondag 16 juni vanaf 11.30 uur.

Het festival is gratis toegankelijk dankzij de geweldige support van de plaatselijke horeca, de actieve winkeliers en ondernemers in Gorssel en alle vrijwilligers. Parkeren is gratis.

Voor meer informatie en het volledige programma, zie de website.


www.buitenkunstiggorssel.nl


Opening 'Zutphen Concreet'

ZUTPHEN - Zaterdag 15 juni om 14.00 uur wordt kunstmaniffestatie 'Zutphen Concreet' geopend in Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 in Zutphen. Wethouder Mathijs ten Broeke zal de officiële openingshandeling voor zijn rekening nemen. Verder wordt deze middag ook het eerste exemplaar van de catalogus 'Zutphen Concreet' uitgereikt.

Op en in verschillende locaties in de binnenstad van Zutphen worden beelden, schilderijen, glasobjecten en andere kunstwerken geëxposeerd die gemaakt zijn volgens de gedachte van 'concrete kunst' zoals verwoord door kunstenaar Theo van Doesburg in 1930. Wereldwijd zijn er dagelijks nog kunstenaars bezig met het realiseren van concrete kunst en met deze manifestatie willen Dat Bolwerck en Marspoort Galerie landelijk aandacht aan deze kunstvorm geven. Zo hopende iets meer van het concrete als kiem in Zutphen te planten.

Door ervaren curatoren De Graaf en De Jong Orlando zijn 38 landelijk en internationaal werkende kunstenaars geselecteerd om deel te nemen aan de tentoonstelling.

Voor meer informatie, zie de website.


www.zutphenconcreet.nl


Koffieconcert in Eefde

EEFDE - Het laatste koffieconcert van dit seizoen, op zondag 9 juni om 11.30 uur, in de Ontmoetingskerk aan de Schurinklaan nr. 1 in Eefde wordt gegeven door een muzikant die hier niet eerder te horen was: Tooske Hinloopen

Hinloopen woon sinds kort in Eefde en heeft er een lespraktijk. Zij volgde haar muziek-opleiding aan het conservatorium in Amsterdam, waarna ze musicologie studeerde aan de universiteit in dezelfde stad.

Voor 9 juni heeft ze een programma samengesteld met onder meer de sonate in A groot van Scarlatti, een hommage aan Chopin van de Noorse componist Grieg, met daaropvolgend twee nocturnes van Chopin. Heel bijzonder tenslotte is een hommage aan Prokofjev, een compositie van Tooske zelf.

De toegang is vrij en er wordt gecollecteerd bij de uitgang.


Ligconcert met klank en stilte

ZUTPHEN - Op donderdagavond 13 juni om 19.30 uur geeft celliste Renske Béguin een intuïtief concert in het Middenhuis in Zutphen. 'Rising Sound, Setting Silence'. Laat je meevoeren door intuïtieve klanken en stilte, terwijl je zit of ligt. Deze avond geeft alle ruimte voor wat jij wilt ontmoeten in jezelf. Renske werkt o.a. met intuïtieve klanken door cello, stem en klankschalen. Haar cello is gestemd op de natuurlijke 432 Hertz. Locatie: Het Middenhuis, Fie Carelsenstraat 32. Het wordt geadviseerd een ligmatje en dekentje of meditatiekussen mee te nemen. Toegang is gratis, een vrije gift na afloop wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan via mail.


renskecelliste@gmail.com