Stem op de Buddy Obstacle Run

ZUTPHEN - Stichting Battle4Kids heeft voor het project 'Buddy Obstacle Run', een aanvraag ingediend bij het MenzisFonds. Een jury heeft de aanvragen beoordeeld en in de regio Achterhoek is de aanvraag voor de run een van de tien genomineerden voor financiering vanuit MenzisFonds.

Deze week ontvangen Menzis-verzekerden in de regio Achterhoek van 18 jaar en ouder met een geldig e-mailadres een mail waarmee men op één van de genomineerde projecten kan stemmen. De aanvragen met de meeste stemmen zullen een bijdrage ontvangen uit het MenzisFonds.

Stemmen is mogelijk tot en met 23 juni 2019.


KNAW Onderwijsprijs voor leerlingen in Warnsveld

WARNSVELD - De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft de winnaars gekozen van de KNAW Onderwijsprijs, de prijs voor de beste twaalf vwo-profielwerkstukken van Nederland. De winnaars komen van scholen uit het hele land. Eén van de winnende werkstukken komt van het Isendoorn College uit Warnsveld.

Imre Lokhorst en Floriaan Troost van het Isendoorn College uit Warnsveld leveren met hun werkstuk een maatschappelijke bijdrage door een duurzame zelfbouwwoning te ontwerpen van plastic afval en bamboe. Hiermee kunnen de leefomstandigheden van de bewoners van de sloppenwijk Dharavi in Mumbai worden verbeterd. De scholieren hielden bij hun ontwerp rekening met de economische, sociale en klimatologische omstandigheden.

Het prototype is gebouwd en het contact met de lokale ontwikkelingsorganisatie is in volle gang. Hun missie is om het idee ook daadwerkelijk waar te maken. De twee knappe koppen zijn in de prijzen gevallen in de categorie Economie en Maatschappij.

Per profiel (Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek) zijn drie werkstukken genomineerd. Op welke plek de scholieren binnen hun profiel eindigen wordt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op dinsdag 11 juni bekendgemaakt.

Met deze jaarlijkse prijs wil de KNAW graag wetenschappelijk denken in het voorgezet onderwijs stimuleren.