Team De Høkers, bestaande uit Alien, Ingrid, Jenny en Diana, ging dit jaar met de wisselbeker naar huis. Foto: PR
Team De Høkers, bestaande uit Alien, Ingrid, Jenny en Diana, ging dit jaar met de wisselbeker naar huis. Foto: PR Foto:

Team De Høkers wint zeskamp in Den Bouw

WARNSVELD - Maandag 27 mei vond in zorg-wooncentrum Den Bouw de jaarlijkse zeskamp plaats. Het restaurant was door vrijwilligers omgebouwd tot een heus strijdtoneel. De zes teams mochten zich presenteren aan de jury en daarmee de eerste punten proberen binnen te slepen. De jury bestond uit mevrouw De Wilde, cliënt bij den Bouw, en een medewerkster. Aan hen de schone taak om goed in de gaten te houden, dat de zeskamp keurig volgens de regels werd uitgevoerd.

De diversiteit aan spelen was groot, zoals het rode-draad-spel, waarbij de eerste woorden van gezegdes en spreekwoorden werden opgenoemd en deze door de deelnemers en toeschouwers werden afgemaakt. Er werden kippen gevangen, torens gebouwd en natuurlijk de estafette waarbij de deelnemers zo snel mogelijk in een slurfslang naar de overkant moesten, op een bankje achter elkaar moesten zitten en daarna water in bakjes boven het hoofd overgeven waarbij de laatste in de rij het bakje water, van wat er nog over was, in een emmer moest gooien en daarna weer in de slurf terug naar de finish. Dit zorgde voor veel hilariteit.

In de keuken waren de koks al druk bezig om de frites en kroketten te bakken. Deze werden door de vele vrijwilligers en medewerkers uitgeserveerd. Firma Kapper Lammers kwam nog aan met de ijskar. Hierin zat heerlijk zelfgemaakt boeren-schepijs.

Aan het eind van de middag maakte de jury de uitslag bekend. Team De Høkers, bestaande uit Alien, Ingrid, Jenny en Diana, ging dit jaar met de wisselbeker naar huis.


Repair Café Warnsveld

WARNSVELD - Weggooien? Mooi niet! Dat is de slogan van alle Repar Cafés waar ook ter wereld. Op 11 juni zijn de vrijwilligers voor het laatst dit seizoen aanwezig in 't Warnshuus. In september start het nieuwe seizoen weer.

Met een groot aantal vakkundige en bevlogen vrijwilligers helpen de vrijwilligers waardevolle en kapotte spullen herstellen. Ook geven ze graag advies en tips, en de belangrijkste is misschien wel: wees kritisch op wat je koopt, koop geen rommel maar degelijke spullen die reparabel zijn en waar onderdelen voor zijn te bestellen of te printen. Juist de goedkope (wegwerp)artikelen zijn lastig te repareren en belanden op de afvalberg met alle gevolgen van dien. Vervangende onderdelen, batterijtje enzovoort zijn ter plekke te koop, en een vrijwillige bijdrage voor de tijd en aandacht is zeer welkom.

Mail voor meer informatie.


marionvanarragon@gmail.com