Afbeelding

Nomineer een pand voor de Paltsprijsverkiezing 2019

ZUTPHEN - Het muurschild ‘winnaar Paltsprijsverkiezing 2019’ is bedoeld voor een bijzonder pand. Een gebouw dat met veel inzet en respect voor de historische waarden is gerestaureerd of verbouwd. Diverse panden zouden hiervoor in aanmerking kunnen komen, maar niet zonder nominatie.

Heeft u, of kent u een pand, locatie of object in de gemeente Zutphen dat in de afgelopen twee jaar op deze wijze is gerestaureerd? Nomineer deze dan voor de Paltsprijs. De winnaar ontvangt het felbegeerde muurschildje en een stimuleringsprijs van 500 euro.

Nominatie
Iedereen heeft tot 1 juli 2019 de mogelijkheid om te nomineren. Dit kan via de website of door het invullen van een nominatieformulier. Deze formulieren liggen in diverse openbare gebouwen verspreid door de stad en op het kantoor van Stichting BOG, Berkelsingel 30 in Zutphen.
In 2017 waren er in totaal zeven panden geldig genomineerd, waaruit Nieuwstad 36 (De Biervoerder) werd verkozen tot grote winnaar, zowel van de Paltsprijs als de Publieksprijs.

Criteria
De panden, locaties of objecten moeten zijn opgeleverd tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2019. Het belangrijkste is dat de restauratie de cultuurhistorische kwaliteit van zowel het object als van de omgeving versterkt. De beoordelingscriteria hebben zowel betrekking op de belevingswaarde en uitstraling, als op de functionaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid. Er worden geen eisen gesteld aan de omvang van toevoegingen/verbetering, wel wordt gekeken naar de geïnvesteerde tijd, moeite en middelen.

De Paltsprijs en de Publieksprijs
Uit alle genomineerden bepaalt de vakjury de uiteindelijke winnaar Paltsprijsverkiezing 2019. De winnaar wordt bekend gemaakt op 15 september tijdens Open Monumentendag. De Publieksprijs wordt uitgereikt aan de genomineerde met de meeste publieksstemmen.

Stemmen kan vanaf 15 augustus tot 15 september via de website van het Wijnhuisfonds. Voor meer informatie en/of nominatie, zie de website.


www.wijnhuisfonds.nl